Sistemul medical

Ma uitam vineri pe un calendar cum astazi nu am mai vazut. Un calendar pe zile, format “de buzunar” cu fiecare zi pe cate o pagina iar pe verso cu unele informatii sau umor.

Discut destul de mult si interactionez din pacate de nevoie destul de mult cu sistemul medical in ultima vreme. Nu spun ca nu sunt si exceptii – slava domnului pe unele le-am intalnit personal – insa generalul pare ca se pastreaza.

Citeam in calendar un banc pe acest subiect:

O persoana se duce la doctor. Acesta il consulta, il cerceteaza minutios si ii spune:

–  Imi pare rau, am cautat dar nu imi dau seama ce aveti!

–  Domnule doctor, daca va spun eu impartim onorariul?!

Va suna cunoscut sa mergeti la medici si sa va spuna ca nu stiu ce aveti? Pentru eruptii alergice infectate, aproape de septicemie, sa va trimita la operatii estetice? Pentru altele sa nu isi dea seama ce au si sa dea vina pe varsta? Sa va opereze pentru o extirpare si apoi acel ceva ce ar fi trebuit scos sa fie in fapt tot acolo (desi in toate cartile de medicina acea glanda nu se reface)? Sa va opereze ca sa vada ce aveti? Sa nu va trateze cum trebuie pentru ca nu le dati spaga? Sa nu aprecieze cand le dati cat puteti? Sa nu va faca nimic daca nu le aduceti suma pe care v-o impun in sistemul medical de stat in care trebuie sa beneficiati de tratament (inclusiv chirurgical) gratuit?

Sa continuu lista cred ca e inutil si complet neproductiv.

Asa ca nu o sa astept comentarii negative cu privire la sistemul medical – sper sa fie insa cineva care sa poata vorbi “de bine” sistemul (care duce potential chiar la pierderea zambetului unui PR (Dan Santimbreanu) si la multe-mult prea multe cazuri nefericite!).

Share
701 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge