Imagine, PR, studenti si furt

Mi-am inceput in mod ciudat acest an. Teoretic de bine. Din punct de vedere financiar cu datorii ale altora catre mine (in parte achitate deja acum). Din punct de vedere profesional ok, cu noua versiune a PRwave Directory up and running – despre directory insa cu alta ocazie 🙂

Si tot profesional si nu numai cu o mare dezamagire: anul a inceput cu un furt – nu ii pot spune altfel decat pe nume. Un grup de studenti ieseni la PR au facut un eveniment pentru care au furat numele PRwave si l-au asociat cu publicitatea! O incoerenta completa si mai ales o lipsa de minime cunostinte in materie de PR si nu numai. S-a comentat despre acel eveniment pe unele site-uri locale. Nu m-am implicat in discutii – le-am urmarit insa cu atentie. Le multumesc si celor ce mi-au trimis emailuri semnalandu-mi plagiatul. Eu nu ii voi mentiona aici pe studenti sau al lor eveniment – chiar nu merita sa le fac reclama.

Acum 2 zile Corina Gonteanu a scris pe PRwave Blog un material extrem de interesant Despre Respect. Pe scurt – tinerii nu au minime cunostinte in PR – din moment ce nu cerceteaza daca un nume pe care vor sa il utilizeze nu e cumva luat. Si mai sunt multe alte aspecte.

Inteleg ca atunci cand esti student te afli la inceput de drum si sunt inerente unele greseli. E firesc – nu ne nastem invatati. Cand vorbim insa de o asociatie care probabil are girul multora se presupune insa ca nu “scapa” atat de multe si mai ales relevante etape, pentru ca pana la urma unul dintre primele lucruri pe care le afli cand studiezi relatiile publice si comunicarea este acela ca nu se face nimic fara cercetare: nici campanie, nici strategie, nici eveniment, nimic. E pacat ca elementele de baza nu se cunosc si sper sincer ca timpul sa treaca aducandu-le cat mai multa intelepciune acestor tineri astfel incat zelul de altfel admirabil sa fie mult mai bine pus in practica pe viitor. Si sper de asemenea ca acesti tineri sa invete inca o lectie importanta: asumarea responsabilitatii pentru fapte: li s-a atras atentia de mai multi ca PRwave exista si de ceva ani buni, insa nici pana acum nu au trimis macar un email in care sa isi prezinte scuzele pentru asocierea negativa pe care au adus-o PRwave. Nu ar rezolva nimic un email – dar as fi apreciat gestul – sa aflu de la ei nu de la altii – daca tot au gresit. Acum nu mai are niciun sens oricum.

Morala? Daca doriti patalama cum ca sunteti PR-isti… macar incercati sa nu va dati si in stamba. Orice meserie ati imbratisa trebuie sa incercati sa fiti profesionisti – altfel cei care vor suferi veti fi tot voi insa ii veti afecta si pe cei din jur.

Anul acesta intentionez sa lansez o noua rubrica pe PRwave – va fi interesanta si ii va aduce in prim-plan pe studentii la PR si comunicare. Doream ca rubrica sa reuneasca tineri din toate centrele universitare – sau din cat mai multe posibil. Acum stiu cu siguranta ca voi ocoli Iasi-ul – si ma doare sa spun asta daca ne gandim cate personalitati marcante ale culturii noastre vin din Iasi si de asemenea si cati oameni de PR si nu numai.

Share
51 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge