Bing, Bang, Bing – melodii care au prins: Mentos si Sprite

Sunt melodii ce au un carlig audio extrem de puternic: un fragment ce retine si care, repetat, duce poate chiar la obsesie – il canti fara sa iti dai seama. (e drept o sa prefer de acum incolo ca de pe telefoane in loc de manele sa se auda Bing Bang sau cea de-a doua melodie despre care vorbim azi.)

Mentos

O noua reclama mentos: se merge pe ideea de prospetime, racoare. Situatii comice imbinate – totul sustinut de o melodie inspirat aleasa (din pacate nu stiu cui ii apartine cantecul). Reclama a prin in randul celor carora li se adreseaza, dar prin fundalul sonor ales a atras atentia multora.

Sprite isi continua campania cu “Spune pe bune!”. Dupa baietii aflati la pubertate care se tradeaza in goana lor dupa domnisoare, acum Sprite te sustine dar nu te salveaza. Sustinerea este cumva amuzanta: suport moral oferit in cadrul unei linii telefonice, suport ce ia forma unui cantecel intr-un fel de imbarbatare. Reclama si promovarea intensa duc probabil si la impact in vanzari.

Si asa remarcam ca in aceste zile sunt difuzate la noi reclame cu bing, bing sau bing bang – intre reclamele despre Pupacila si Bucurita de la Coca-Cola si a lor Fabrica de fericire.

Difuzarea intensa a reclamelor duce insa doar la efecte pozitive? – sau un cantec difuzat excesiv duce chiar la enervare la auzirea lui dupa o anumita perioada? Voua inca va mai place sau a inceput sa va deranjeze – ori va treziti gandindu-va sau fredonandu-l?

Share
59 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge