Angajati pe termen lung – pana la pensie?

Pe vremuri stiai ca termini o scoala si sanse mari sunt ca din chiar primul loc de munca (din punct de vedere al sediului) sa si iesi la pensie. Ca domeniu – la fel – de cele mai multe ori ramanea constant.

In zilele noastre mai toti se gandesc la a schimba jobul. Motive ar fi o gramada:

  • nu sunt apreciati de sefi si corolarul nu sunt recompensati cum se cuvine de acestia;
  • primul job e mai degraba pentru a face rost de bani de buzunar;
  • urmatoarele 2 joburi sunt deseori slujbe de… palmares – sa ai in Cv experienta in domeniu (caz in care se accepta salarii mici si comportament chiar lipsit de politete din partea sefilor;
  • apoi urmeaza joburi pe domeniu – numai ca deseori avansarea intr-o companie nu se produce in ritmul dorit – astfel ca iar se cauta slujbe noi;
  • tinand cont si de instabilitate si companiile de pe piata se mai pot schimba slujbe si pentru ca locul de munca nu mai e sigur si chiar se poate ca acea companie sa dea faliment.

Cum sa pastrezi un angajat in companie s-a spus de multi in ocazii multiple (sistem de mentorat, recompensare, aratare a aprecierii, incurajare, sistem de dezvoltare personala si avansare etc.). In multe companii se si pun in aplicare aceste elemente. In altele insa se ajunge ca – si iau un unic exemplu – teambuilding-ul sa devina o sarcina obligatorie de serviciu – neperceputa cu ochi buni – o obligatie la care daca nu iei parte suporti consecinte importante.

O sa intreb – si poate cei ce lectureaza acest blog au vreme sa lase o parere – ce v-ar face sa va ganditi ca vei iesi la pensie (indiferent ca aveti 20 sau 50 de ani) de la actualul loc de munca?

Cum arata acest loc de munca? Ii sunteti loial(a) companiei?

Cum va vedeti viitorul profesional?

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge