La un moment dat vine schimbarea

Permanent ne modificam – fie ca ne dorim, fie ca ne place sau nu. Suntem influentati de intamplarile de care avem parte, de povestile pe care le auzim, de oamenii pe care ii cunoastem.

Multi copii isi doresc sa fie precum cei mari. Multe fete de 15-17 ani citesc reviste dedicate doamnelor de 25-30 de ani pentru ca vor sa fie precum cele din urma. La birou multi angajati isi doresc sa acceada in anumite cercuri – de prieteni, de specialisti. In afaceri sefii isi doresc sa ajunga in anumite sfere de influenta, in cercuri in care isi pot gasi potentiali colaboratori, parteneri, furnizori sau clienti.

A ajunge insa in acele locuri poate implica o schimbare a persoanei: poate va trebui modificat stilul de imbracaminte; poate va trebui sa acorde mai multa atentie aparentelor; poate va fi cazul unor schimbari in limbaj. Cel mai probabil insa… va fi cazul de schimbari in atitudine.

Am vazut multe cazuri de oameni care se schimba. Sefii inceteaza a se mai invarti in zonele angajatilor – chiar daca acestia sunt fosti colegi sau prieteni vechi. Banii pot schimba pe cineva. Posesiunile la fel. Dar si functia.

Exista si un revers al medaliei: a ramane asa cum esti poate infrana accesul in acele cercuri. A ramane fidel unor principii si moduri de actiune poate a nu fi atat de benefic din punct de vedere financiar vorbind. Pot exista alte avantaje insa. In final, depinde de fapt ce ne dorim si ce fel de coloana vertebrala avem.

Schimbarea este fireasca – adaptarea si ea; atentie insa la cat de mult se schimba totul si la ce determina aceasta schimbare. Ar trebui de asemenea sa existe un moment de analiza si a zonelor de influenta ale schimbarii: este doar aparenta sau este interna, completa? Este dorita schimbarea? este impusa? Sunt avantajele mai multe decat costurile chiar si indirecte? O noua zi – alte teme de reflectie.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge