Cine vrea un laptop vechi avans pentru unul nou?

Scriam mai demult, la invitatia lui Marius Balaci, despre CSR.

Spuneam atunci ca din punctul meu de vedere conteaza sa se intreprinda actiuni de corporate social responsability pe termen lung, constant, indiferent de moda si mediatizare; ca e important sa se realizeze activitati de CSR care chiar aduc o schimbare in bine, lasa ceva bun in urma. Adaugam in final o nota legata de preocuparea pentru mediu – care ar trebui avuta in vedere din multiple perspective de companii.

Zilele acestea mi-a venit o idee: multe companii si persoane au computere mai vechi sau laptopuri, ori macar piese (monitoare, hard-disk-uri) etc. Isi doresc sa scape de ele – le umplu casele si sediile, podurile sau pivnitele. A gasi centre care sa le preia e dificil, plus ca necesita cercetare. A cauta printre cunoscuti e uneori dificil si neplacut – si duce la un lung sir de cunostinte.

Banii care ar putea fi oferiti pe astfel de calculatoare desigur ca difera in functie de cat de vechi sunt, cat de utile mai sunt piese si multe altele.

O companie sau un retailer ar putea realiza insa un program de CSR combinat poate chiar cu o promotie si cu fidelizare. Ar putea primi laptop-uri, calculatoare etc. pe care sa le considere avand la achizitionarea oricarui tip de laptop, calculator etc. Obiectele vechi astfel stranse ar putea fi duse la reciclat. Toata campania ar putea fi evident bine comunicata si ar aduce pana la urma si castiguri de imagine si poate chiar vanzari semnificative.

E doar o idee. Nu am in portofoliu – in momentul de fata – o astfel de companie careia sa ii propun conceptul asa ca il las infatisat aici, liber in a fi preluat (nu ar strica o instiintare). Succes!

Share
431 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge