Va mai aduceti aminte?

O revista, o vorba, o poza sau multe-multe altele va pot purta cu ani in urma. Si-asa ne-aducem aminte de acele vremuri.

De guma Turbo si colectiile de surprize – eu si acum regret ca nu le am pe toate intacte – pentru ca da, inca le mai pastrez pe cele pe care le-am strans de-a lungul anilor. De guma Minti si alte asemenea.

De bunica ce impletea ciorapi – sau de manusile la set – facute tot de bunica – manusi cu un deget intai si prinse cu un fir intre ele – ca sa nu fie pierdute de copii.

Ne mai aducem poate aminte de melodiile anilor ’80-’90 care pentru unii dintre noi au insemnat copilarie si adolescenta.

De Pif, Soimii patriei si alte reviste – si rubrici interesante precum Ce pot face doua maini dibace. De orele de lucru manual si de cartea din care am invatat poezia aceea cu “Codrule, codrutule… ” de Eminescu si cartile de Basme de Petre Ispirescu…

De cerceii cu cruciulita (intr-o singura ureche se purta cruciulita), cealalta ureche avand cercel simplu – si de ei imi aduc aminte.

De televizorul alb-negru, de emisiunile prezentate de crainici. De momentele de Anul Nou cu marii actori romani, momente la care si azi radem cand le vedem. De serialul Star Trek – The next generation vazut alb-negru.

Desenele animate – Tom si Jerry, Donald, Popeye Marinarul revin si ele in memorie. De Liceenii si Toate panzele sus imi mai aduc aminte.

De ghiozdanul crosetat de mine.

De-atatea si multe alte albume, idei si altele imi aduc aminte azi.

Voi de ce va aduceti aminte?

Share
12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge