A fi sau nu la moda

Vedete, analisti, designeri, jurnalisti si oameni simpli – vor sa fie la moda. Sunt o sumedenie de emisiuni, exista reviste peste reviste, site-uri si asa mai departe.

Unii te judeca dupa cum te imbraci. Sunt domenii in care prima impresie se bazeaza pe modul in care arati si te imbraci si imaginea conteaza. Sunt locuri in care daca esti la costum esti “fitos” si cu siguranta nu faci parte din acea categorie si sunt zone si cercuri in care trebuie sa fii elegant. Ca trebuie sa te imbraci adecvat in functie de moment este un lucru clar – si am mai scris despre asta. Ca esti deseori judecat doar dupa haine – e la fel de clar si in final totul se reduce la cat de multa importanta acorzi unor astfel de persoane.

Poseta rosie – cred ca vara asta poseta rosie – din orice material – e “trendul”(chiar auzisem pe cineva care zicea ca “daca nu ai poseta rosie vara asta nu existi”). La fel sunt diverse camasi, tricouri, pantaloni. Sa te alaturi valului si sa ajungi sa mergi pe strada si sa vezi cum anumite haine parca “umbla singure” – sau sa fii tu si sa nu iti pese daca e o camasa de 50 de lei sau de 350 – atata timp cat materialul si modelul sunt aproape identice (doar ca nu si marca)?

Avantajele lui a fi la moda – tin in general de “accederea” in anumit cercuri, de a fi privit intr-un fel anume. Daca esti imbracat la moda, ai gadgetul acum la moda, telefonul mobil in voga, esti implicat in afaceri imobiliare si tot asa ai sansa sa fii admirat, privit ca punct de reper, inclus in diverse discutii sau negocieri. Poti castiga simpatia unor oameni – numai prin acest element.

Dezavantajele implica priviri cu coada ochiului, diverse etichete, excludere din anumite cercuri.

Se poate insa ca altii sa nu puna pret pe a fi la moda, ci sa mearga cu analiza si aprecierea unei persoana dupa alte criterii – caz in care se ajunge la intrebarea: cat conteaza sa fii la moda?

Share
580 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge