Casco – sau cum platesti nesimtirea altora

Multi dintre cei ce au masini au si CASCO. De principiu stii ca daca cineva iti loveste masina in parcare de exemplu si nu iti lasa datele sale de contact si RCA-ul… esti acoperit: platesti o fransiza dar restul costului total al reparatiei e suportat de agentia cu care s-a incheiat polita CASCO. Te bucuri – in prima faza – pana cand vine anul si se face un nou CASCO – si constati cum prima a sarit poate cu mii de lei (minim una) la 1-2 reparatii platite de asigurator. Mai clar, se plateste de catre proprietarul masinii nesimtirea celorlalti.

Analizand lucrurile logic, e firesc ca firma de asigurare sa creasca suma politei – nu poate totusi lucra in pierdere. Din punct de vedere al afacerii e un lucru clar si de inteles.

Cum – din cate stiu – nu exista nici cadru juridic bine stabilit si nici o baza de date comuna – inseamna ca orice sofer poate merge la alta companie de asigurare in fiecare an. Depinde de ce declari si… poate prima va fi precum anul trecut la compania anterioara.

Asa cum spuneam, inteleg motivul asiguratorului. Din pacate – e clar si de ce se ajunge in astfel de situatii: lipsa de respect a celorlalti participanti la trafic. Spre exemplu: daca persoana ce a reusit sa zboare si sa rupa pur si simplu oglinda stanga a masinii si-ar fi asumat fapta si la fel cei ce au lovit usa si aripa stanga… situatia ar fi fost alta. Din pacate stam – multi – prost la capitolul asumare vorbe si fapte. Atentie: nu banii conteaza, nu suma cu care s-a marit prima e importanta – ci fenomenul in sine, cu care s-au intalnit multi. In final, ca in majoritatea cazurilor, totul depinde de persoana si de a sa coloana vertebrala.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge