Dorinte

Toamna se culeg de obicei roadele. Si tot toamna se pun la cale planurile pentru finalul de an si pentru cel ce vine. In companii e perioada in care se pregatesc ultimele evenimente, detaliile petrecerii de Craciun si se face bugetul pentru anul urmator.

Toamna, anotimp in care natura ne incanta cu ale sale culori ce se modifica de la o zi la alta si cu nuantele care creeaza un peisaj mirific, este si o perioada in care multi isi aduc aminte ce si-au propus sa realizeze in acest an si incearca sa vada cat au reusit sa implineasca – ori ce mai pot face pentru a ajunge unde si-au propus.

Trist este atunci cand se realizeaza ca in niciun caz anumite dorinte nu se vor implini. Si mai trist este cand se pare ca mai e un drum foarte-foarte lung pana la realizarea lor – sau cand par imposibil de realizat.

Este dificila situatia si in plan personal si in cel profesional. Cum reactionam in situatii de acest gen? In ambele situatii trebuie analizata cu atentie realitatea. Au fost obiectivele bine alese? Puteau fi ele atinse? In acest caz, ce nu a mers bine? Care sunt noile oportunitati? Dar noile directii ce pot fi abordate? Daca nu erau obiectivele realiste, care ar fi niste scopuri cu adevarat viabile? Cum se pot atinge – care sunt masurile care trebuie luate?

Dorinte si realizari – sunt puse in balanta in a doua parte a anului. La voi care este situatia? Si daca nu reusiti sa va atingeti obiectivele – personale sau profesionale – cum procedati? Si cum reusiti sa nu va “darame” faptul ca unele lucruri par de neatins/neobtinut?

Share
51 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge