Adevarul e la mijlocul… mesei?

Ma gandeam sa scriu azi despre ceva ce tine de greseli de PR – doar am o pagina intreaga de subiecte. Intre timp insa m-a amuzat o situatie si o povestesc poate va amuza si pe voi si poate reusim sa aflam unde e adevarul si de unde diferenta.

Situatie: se da o masa. Mare. Pe ea sunt un laptop si un desktop. Fiecare conectat la Internet. Pe fiecare se foloseste Firefox si fiecare dintre browsere are update la zi pentru un add-on cu AccuWeather. Buuun.

Instrumentul util – il setezi sa iti arate temperatura si vremea intr-un anumit oras (nu poti seta strazi sau altele, dar oras e suficient) – iti arata si prognoza pe mai multe zile (cate ii setezi din cele disponibile) cu icon-uri sau pe site pentru informatii detaliate sau pe o perioada mai lunga.

Forecastfox – ca despre el scriu – s-a dovedit util in timp si informatiile au fost verificate in practica, prognozele fiind bune. Ei bine astazi de dimineata – ora aproximativa 10 – ma uitam sa vad cate grade sunt (ca trebuia sa ies un pic si voiam sa nu fie foarte frig). La mine pe laptop arata asa: soare cu putin nor si minus 7 grade. Pe celalalt calculator arata ceata si minus 9 grade.

Ok, Bucurestiul este mare – poate ca intr-un loc sa fie ceata si mai rece in altul soare cu nori si mai cald. Pe de alta parte… daca tot se afiseaza prognoza pentru acelasi oras si nu pentru zone diferite, nu are cum sa afiseze alte date. Setarile sunt identice pe ambele calculatoare.

Ca precizare: de obicei prognoza e aceeasi cu Forecastfox indiferent de zona si utilizator si calculator. Astazi insa… ne-am amuzat putin.

Asadar… cum facem? Adevarul e la mijlocul mesei? – intre cele doua calculatoare? Sau luam cate putin de la fiecare: de la mine soarele – ca afara era soare – si de la celalalt calculator temperatura (desi nu stiu cate grade erau afara intrucat nu am verificat)?

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge