Diferente

Stiti diferenta dintre o rama si un porc. (vestita gluma cu raspunsul “porcul rama, dar rama nu porc!”.)

Cam aceasta este si diferenta intre unii oameni. Mi s-a intamplat sa vad situatii si situatii; abordari de afaceri si moduri de a relationa. Am vazut persoane care vorbesc atat de rar, cu emfaza si atitudine superioara incat trebuie adusi cu picioarele pe pamant. Mai rau e ca aceste persoane deseori incearca doar sa “prosteasca in fata“.

Recent am avut ocazia (a se citi nesansa) de interactiona cu o astfel de persoana. Incerca sa explice unei alte persoane cu care mersesem la intalnire diverse amanunte, distinsul domn pozitionandu-se mai ceva decat “femeia-victima”. Orice ar fi trebuie a fi facut ajungea din a lua cateva minute (pe demonstrate) in a dura cateva ore sau chiar zile. Persoana cu care eu am mers la intalnire nu e versata in zona si… stiind individul ca expert, venind pe recomandare… a luat de bun. Vedeam asta in discutie. Cu toate acestea… stiam ca orele sunt chiar mai putine minute. De unde? Simplu: era ceva legat de CMS culmea, foarte asemanator cu ce presupune PRwave. Ei… acum sa te vedem distinse domn! Marturisesc ca la un moment dat, dupa ce am incercat sa explic logic si calm ca operatiunile dureaza mult mai putin – dar mi s-a raspuns cu superioritate ca implica actiunile a,b,c care dureaza mult, l-am rugat sa se opreasca si i-am spus ca nu e nevoie sa imi explice, nu are in fata un necunoscator ci pe cineva care face de aproape patru ani acel lucru.

Daca expresia “i-a cazut fata” ar avea si corespondent in realitate, scena ar fi devenit rapid una demna de analizele din CSI. Slava domnului – in cazul de fata doar – intre vorba si fapta diferenta e consistenta, astfel ca in afara de socul de cateva secunde… nu s-a intamplat nimic grav.

M-a amuzat sa vad insa cum se dorea inchiderea discutiei si oricum nediscutarea elementelor tehnice – stiti deja, cele ce dureaza cu nemiluita – in prezenta mea. M-am amuzat si mai mult afland ca ulterior, intr-o discutie telefonica, s-a incercat aceeasi tactica. Greseala domnului cel insistent: persoana m-a sunat si pe mine sa ma intrebe daca chiar asa stau lucrurile. Eh… evident ca durata era umflata.

Atentie: nu sunt impotriva banilor veniti din consultanta sau furnizarea de servicii – doar si noi, la PRwave INTERNATIONAL, agentia de PR, oferim servicii. Insa este o foarte mare diferenta intre a munci si a fi platit pe cat ai de lucru si a umfla in mod abuziv durata pentru a justifica o suma ceruta (per ora sau ca taxa generala).

Persoanei din exemplul de astazi, distinsului domn pus pe capatuiala pe spinarea nestiutorilor, i s-a terminat posibilitatea de exploatare a unei persoane cunoscute mie. Cati sunt insa cei ce asa castiga nejustificat de mult? Ei bine, poate ca acum vom fi mai atenti la comisioanele percepute si banii ceruti pe servicii si la calitatea livrarilor.

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge