8000 lei salariul unei femei ce spala pe jos

Mergeam cu tramvaiul. In spatele meu doua doamne discutau – barfeau de fapt si vorbeau de rau – despre o a treia.

Cum am tot mers 7 statii – lungi – fara sa vreau am auzit ce spuneau doamnele si de ce erau ele suparate pe a treia. Aparent doamnele se ocupau de curatenie. A treia lucra intr-o pizzerie si are salariul de 2000 de lei. Doamna in cauza se pare ca are niste credite si tot merge la patron sa ii dea mai multi bani ca nu are cu ce sa plateasca. “Dar ce, e obligat el sa ii plateasca el ratele?! Ce numai ea exista pe lume?!” erau replicile doamnelor indignate.

Se ajunge insa la momentul culminant in care aflam ca doamna se ducea la patron si ii spunea sa ii mareasca salariul intrucat sora ei are 8000 de lei si aceeasi ocupatie. Pardon? Femeie care spala pe jos 8000 de lei? Culmea insa nu acest element le indigna pe doamne ci altul: faptul ca sora, cea cu 8000 de lei, “este vrednica, nu spala doar pe jos ci pune mana si spala si vasele si ce mai e de facut face. E muncitoare, nu ca asta! Plus ca aia lucreaza intr-un mare restaurant – asta pana la urma e intr-o pizzerie!”.

Ca o fi adevarat, ca n-o fi adevarat – nu pot sti. Nu am cum sa verific salariile. Daca insa asa stau lucrurile se constata intr-adevar o diferenta poate nejustificata. Chiar si 2000 de lei poate parea putin – dar sunt oameni cu slujbe cu impact mai mare si care au salarii mai mici.

Daca aceste salarii sunt adevarate insa…

Share
12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge