“Musical” – film si teatru

Din 1923-1924 dateaza primele filme, scurte, tip musical. De atunci incoace multe filme au fost realizate. Am crescut cu ele si le revedem acum cu drag. Cine nu ii stie pe Fred Astaire si pe Ginger Rogers?

Mai apropiate de zilele noastre sunt productii precum Moulin Rouge, Chicago si Mamma mia!

Chicago este un film interesant din multe puncte de vedere, un film in care veti regasi multe momente exceptionale de cantec si dans dar si o poveste si substraturi; nu in ultimul rand veti gasi actori faimosi cantand. Daca nu ati vazut pana acum filmul – vi-l recomand. Eu marturisesc ca l-am vazut la cinema si apoi l-am revazut de cateva ori. De fiecare data te poti uita la alte aspecte si poti vedea noi si noi lucruri. Ca mic teasing o sa va invit sa vedeti cele doua momente de mai jos. Primul spune povestea femeilor dintr-o inchisoare. Dar o spune intr-un mod extraordinar si intr-un moment minunat.

Cel de-al doilea moment este unul fabulos la nivel de executie si interpretare – si paralela cu realitatea. Priviti va rog!

O productie mai recenta este Mamma Mia! un film despre care multa lume spune ca este exceptional. Stiu persoane carora nu le place genul acesta – musical-ul – si cu toate acestea adora filmul si l-au vazut de cateva ori. Din nou o reuniune de actori interesanta – unii cunoscuti, altii mai putini, majoritatea fara a fi cantat insa inainte. Ce a iesit? O poveste cu romantism, scene pline de umor si multa multa muzica Abba.

Iata o scena care trece din nota umoristica in zona foarte serioasa si aspectul important al prieteniei:

Pentru cei ce au dvd-ul original scenele sunt disponibile si cu comentariile regizoarei filmului – care aduce o noua perspectiva tuturor scenelor si multe povesti de culise.

Iata un moment si cu Pierce Brosnan.

Nu stu altii cum sunt dar eu imi aduc aminte si de piesele musical de la radio. Si imi aduc aminte cu drag de piesele de la Nottara – Pagubosii si Mostenirea lui Cadar. Mi-aduc aminte de multe momente minunate, de un joc scenic fascinant si de actori fabulosi. Mi-aduc aminte si abia astept sa vad urmatorul musical.

PS: pentru o definitie a musical-ului accesati aceasta pagina Wikipedia si cititi si acest articol interesant.

Share
14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge