Nu mai apare “Compact”

Momentul in care la metrou a inceput sa se distribuie gratuit ziarul “Compact” a fost unul salutat de multe companii (care aveau un mijloc de promovare ce ajungea la foarte multe persoane, zilnic) dar mai ales de oameni.

Calatorii aveau ocazia de a citi un ziar cu stiri din domenii diverse, cu informatii prezentate succint si multa lume a apreciat acest ziar. Presa scrisa facea un nou pas. Sa nu uitam ca astfel de publicatii exista si in alte tari – in Austria de exemplu exista “Heute“, iar exemple poate sunt si din alte tari.

De pe Paginademedia.ro aflam insa ca exista declaratii oficiale ale trustului Ringier care precizeaza clar faptul ca incepand cu data de 27 februarie (sambata) ziarul nu mai apare.

De altfel cei ce accesau site-ul ziarului (acum o pagina alba) au observat poate ca intai era un site bine pus la punct insa ca in ultima perioada avea doar editie pdf.

Dupa cum se stie insa anul trecut a aparut “Ring” – alt ziar gratuit distribuit la metrou. Si acesta era cautat de calatori – in fapt la metrou erau multe ore in zi cand nu gaseai niciunul dintre cele doua ziare.

Asteptam acum sa vedem ce se va intampla cu acest ziar – tot datorita crizei sau nu. Isi va consolida pozitia – ramanand singurul de acest fel (alaturi de “Curentul” poate si de ‘Adevarul de seara” – ambele insa nefiind distribuite la metrou)? Se va decide si stoparea aparitiei sale? Acest ziar dupa cum se stie a inceput online cu o editie print – si acum este o editie tip site de ziar, complex, cu posibilitate de cautare etc.

Iata o situatie ce poate aduce beneficii sau faliment. Sa vedem ce-o sa iasa (cum zicea o melodie) 🙂 Cert este ca publicul exista, ca e alcatuit din foarte multe persoane si ca “targetul” e destul de usor de identificat. Interesant va fi sa vedem ce se intampla si in lume cu aceste ziare. In momentul de fata, de exemplu, ziarul amintit mai sus, “Heute”, exista inca – site-ul oficial fiind acesta.

Later edit: va recomand sa cititi si aceste doua insemnari apartinand Flori de cires de pe blogul //blubird2008.blogspot.com/: Adio COMPACT! si //www.compact.info.ro. Acum le-am descoperit, asa ca acum, desi 1 martie, le adaug!

Share
47 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge