Sugestie campanie trafic – CSR 2

De cate ori ati mers sa zicem pe ploaie si la un moment dat un cretin cu ceata aprinsa v-a orbit (ceea ce inevitabil poate duce la accidente)? Evident ca luminile de ceata aprinse pe o vreme in care ceata lipseste dar carosabilul e ud aduc cu sine mai ales seara un efect neplacut. Luminile de ceata trebuie folosite doar pe timp de ceata – nu cum le utilizeaza unii smecherasi pe orice fel de timp sau unii “inteligenti” in combinatie doar cu pozitiile noaptea.

De cate ori ati vazut oameni care desi evident orice masina are si scrumiera – iar daca fumeaza ar trebui oricum sa aiba un dispozitiv in masina in care sa scrumeze si sa arunce la final resturile tigarii – scrumeaza pe geam si arunca si resturile tot pe geam pe strada? In fond… de ce sa isi imputeasca masina? De ce sa isi umple scrumiera din masina – nu e strada cosul de gunoi al lor?

De cate ori ati vazut oameni care arunca din masina diverse ambalaje – ca deh, doar nu o sa le tina pana la un cos de gunoi!

De cate ori nu v-ati enervat cand un sofer parcat pe trecerea de pietoni nu a fost amendat? De cate ori nu v-ati enervat cand unii au parcat fix unde nu trebuie – si v-au obturat astfel trecerea (de pe un trotuar pe altul ca pietoni) sau v-au blocat vederea in diverse intersectii? Si de cate ori au scapat fara nicio amenda? La fel, cati nu opresc unde nu au voie?

Iata asadar o sumedenie de situatii – si lista ar fi muuuuuuult mai lunga – care ne deranjeaza. Iata asadar o multime de aspecte ce trebuie imbunatatite.

Incepand cu respectul pe care ni-l acordam si il oferim celorloalti si continuand cu respectarea regulilor si aplicarea legilor (iar daca se dau amenzi cu “mersul” dupa incasarea amenzii cu orice pret) iata subiecte ale unei campanii de responsabilitate sociala care sa aiba legatura cu circulatia, cu traficul.

Componente? – multe! Provocari? O puzderie! Rezultatele ar fi insa benefice pentru toata lumea.

Si la fel ca si in insemnari anterioare: toate aceste aspecte sunt admirate pentru ca lipsesc cu desavarsire in alte tari. Insa in alte tari un politist apare langa tine in mai putin de 30 de secunde de la parcarea neregulamentara si nu sta la discutii… Ar trebui sa se ajunga si la noi la fel. Taxand marlania, lipsa de respect pentru ceilalti si nerespectarea legii si punand in aplicare masurile ce se impun de fiecare data, fara tocmeala putem fi cu un pas mai aproape de civilizatie.

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge