Sfarsitul de saptamana de 7 (sapte) zile

Astazi este luni. Probabil ca multi nu au chef de munca. Dincolo insa de acest aspect stateam in acest final de saptamana si imi dadeam seama cat de important este sa ai si timp liber. Din nefericire finalul acesta – zilele de pauza – aparent ar trebui sa fie mult mai multe.

Sa existe o zi la dispozitie pentru cumparaturi – si de haine si alte cele, si pentru cele necesare in casa in fiecare saptamana (mancare, curatenie etc.). O zi ar fi necesara pentru ca drumul, cozile, cautatul si toate “procedurile elaborate” implica timp. Iar dupa o astfel de zi inevitabil oboseala isi va spune cuvantul.

Sa existe apoi o zi pentru munca acasa – curatenie in casa, facut mancare, spalat etc.

Inca o zi ar fi necesara pentru petrecerea cu prietenii – o plimbare, o vizita (care oricum implica pregatiri), activitati diverse, o excursie etc.

O zi intreaga in care fiecare sa aiba vreme de hobby-ul lui/ei. Fie ca acesta este aeromodelismul sau lectura – trebuie sa avem timp de toate.

O zi in care sa recuperam lucrurile ramase restante si in care sa rezolvam cele ramase pentru weekend (pot fi aspecte ce tin de profesional – obligatoriu a fi realizate in weekend) sau de personal.

In sfarsit ar trebui o zi de vizita a rudelor – ca deh… aparent e nevoie si de asta :). Aici ziua poate fi alternativ cea in care copilul are prioritate – pentru cei la care e cazul.

Si dupa toata aceasta alergatura – si zile ce inevitabil se modifica in functie de specificul slujbei fiecaruia si a pasiunilor fiecaruia e necesara si o zi de pauza.

Inevitabil insa… weekendul de sapte zile nu exista – si nici nu aplicam principiul din bancul: “dar chiar in fiecare miercuri trebuie sa lucram?”.

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge