Banii mei nu sunt buni? sau despre imobiliare si alte cumparaturi

Unii oameni sunt incredibili – in sensul bun. Altii… in celalalt.

Intr-o perioada in care se pare ca nu se mai vand asa de multe case o agentie ar trebui sa fie foarte interesata de un potential cumparator, nu? Ei bine, raspunsul e clar negativ. Asta sau banii mei nu sunt buni. Mai clar. Suna sotul la un numar de telefon de la anunt gasit pe internet. Raspunde un domn. Urmeaza o discutie despre acea casa – care aparent era aproximativ ceea ce cautam noi. E drept ca telefonul a venit in weekend – dar domnul spune: “Umm… oricum trebuie sa vad luni la birou daca mai e de actualitate anuntul, ca daca e casa ok s-ar putea sa se fi dat deja. Chiar, aveti banii deja?”. Noi ii raspundem ca nu, dar ca am primi credit pe acea suma (am facut deja verificarile). In acest moment aflam ca da, dar casele bune se dau imediat si ca de fapt ar trebui sa avem banii.

Cu alte cuvinte sa nu il deranjam pe stimabil daca nu avem deja banii sa ii punem pe masa. Intr-o perioada in care vanzarile ar curge pe banda rulanta poate ca asa un pic de tot reactia domnului ar fi de inteles. In perioada de acum… deloc.

Dar partea cea mai frumoasa acum vine. Domnul a ramas ca ne suna luni – sau saptamana urmatoare. Si-a notat constiincios numarul de telefon si de asemenea si numele. Asta era acum 3 saptamani. Sa nu credeti ca a sunat vreodata….

Ei, si-acum sa ajung si la o poveste poate si mai amuzanta. Amuzanta pentru ca nu are sens sa ma enervez (nu avea sens sa ma enervez nici la momentul respectiv). Asadar situatie: Vinerea Mare. Ok, zi de post pentru unii, dar din motive diverse la mine nu. Din alte motive trebuia sa iau niste Fornetti. Aveam un punct de vanzare la Unirii in drum – asa ca m-am dus acolo. Am vazut in vitrina ca aveau si cu telemea (de care voiam) asa ca am cerut.. o comanda mai mare – imi trebuia 1 kg. Cer eu in mod respectuos – ” un kilogram de fornette cu telemea, va rog”  la care primesc replica “dar ce, cucoana, azi nu e zi de post?” Replica a venit de la… vanzator. Cel ce trebuia sa fie interesat de a vinde – mai ales ca voiam un produs ce nu ar fi fost la mare cautare intr-o zi de post. Recunosc ca m-a deranjat replica si i-am raspuns: “Ce treaba are postul? Nu vrei vanzare?” (de obicei nu ma obosesc sa le raspund ci plec dar acum ma enervase). La care el: “Asta e lozinca comunista!”. Sa ii explic cum in capitalism datorita faptului ca unii cumpara de la el produsele pe care le gasesc si in alte parti el are salariu? Evident ca nu a meritat. Evident ca nu am mai stat acolo si ca am luat altceva din alta parte. Au mai plecat inca 2 clienti in acel moment.

Dincolo insa de aspectul amuzant – ce se regaseste usor desigur in situatiile de mai sus – trebuie sa constatam, la nivel de marketing si comunicare ca mari sunt lipsurile in zone diverse. Unii poate ca vor spune ca nu ar trebui sa am pretentii din aceste zone. Eu spun insa ca un client trebuie tratat frumos indiferent ce doreste – mai ales ca nu vorbim de un client vagabond care solicita ceva gratuit ci de o persoana ce plateste pentru un serviciu.

Culmea e ca astfel de situatii sunt intalnite fix in zone si momente in care nu ar trebui sa existe.

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge