Pedeapsa cu moartea in Romania – din nou necesara?

Probabil ca multi nu sufera stirile care arata numarul tot mai mare de crime (facute din gelozie, curiozitate, joaca etc.). Cu toate acestea intamplarile au loc, iar victimele… sunt victime.

Citeam aseara “Adevarul de seara” (scuzati repetitia) si la un moment dat am ajuns la un articol cu urmatorul titlu: BucureÅŸti: Pedeapsa cu moartea, cerută de tot mai mulÅ£i români. Unii poate ca sunt socati de idee – dar daca ne uitam la tot ce se intampla… e chiar atat de exagerat?

E exact ca atunci cand afli ca un violator a scapat sau, daca a facut inchisoare dupa ce a distrus o domnisoara, o femeie sau o doamna in varsta, iese dupa cativa ani si afli ca in prima zi/luna dupa ce a iesit a distrus din nou pe cineva.

La fel in cazul hotilor – care nici macar nu mai sunt inchisi… (de ce sa ii inchidem daca iti fura ceva punandu-ti cutitul la gat dar tu nu le-ai facut poza, nu ai amprentele lor si nici nu poti dovedi clar cine ti-a furat sau nu ii prinzi tu sa ii duci pe tava direct politiei, caz in care oricum apar diversele marturii, declaratii, vin prietenii… si nici macar nu exista un program de protectie a acestui tip de martor) – hoti carora in alte tari li se taie o mana (de a doua oara nu mai fura, nu de alta dar toata lumea stie de ce nu mai au o mana).

Eh… poate ca stia Tepes ce stia…

Sunt teme la care ar trebui sa meditam! Sa privim obiectiv lucrurile – dincolo de prejudecati. Sa ne gandim la impactul asupra noastra.

Articolul din “Adevarul” il cititi in detaliu aici.

Share
13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge