Trebuie sa fii campion la atletism ca sa traversezi strazile Romaniei?

Poate vazand titlul ati crezut ca ma refer la a traversa prin loc nepermis. In niciun caz.

Ma refer la a trece strada prin loc semnalizat, marcat, si, culmea, si pe culoarea verde a semaforului.

Sunt – cel putin in Bucuresti – locuri in care mergand normal (nu repede, ci firesc) – nu apuci sa treci dintr-o parte in alta a strazii pe verde. Am si exemple: la Unirea – spre exemplu – cand vrei sa treci dinspre coltul cu sediul BRD spre parc – sunt 2 segmente de drum. Pe primul NU apuci decat repede mergand sa il traversezi pe verde.

Tot in zona Unirii – ceva mai inainte, la capatul tramvaielor si al lui 385 tot nu poti traversa dintr-o parte in alta pe verde. De fapt, dinspre sediul ING spre celelalt trotuar nu poti – pentru ca invers mai ai sanse (daca stii cand sa pleci pe rosu [pentru ca li se da mai devreme rosu masinilor pe acea directie] – numai ca rosu nu e culoarea pe care trebuie sa traversezi).

Intersectii la fel de pacatoase mai sunt si in alte parti – la Tineretului si in multe alte locuri – si cu siguranta eu nu am cum sa le stiu chiar pe toate.

Este insa inadmisibil ca astfel sa stea lucrurile in conditiile in care nu trebuie sa fii campion la atletism ca sa poti sa traversezi bine. Plus ca nu toate persoanele sunt sanatoase. Din pacate sunt multi cei cu probleme, sunt copii care merg mai incet sau batrani ori persoane cu piciorul in gips sau cu diverse probleme.

Oare s-o sesiza cineva sa ia masuri?

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge