Care “Prima casa”?!?

Am stat si m-am gandit mult inainte de a scrie pe acest subiect. Am vazut multi – unii cu pregatire in domeniu, altii care au emis doar pareri personale – discutand si ca atare m-am tinut departe de tema.

Cu toate acestea nu pot sa nu pun o intrebare. Programul include finantare de maxim 60 000 euro. Daca insa e un program pentru ce ce nu isi permit altfel o casa, ar trebui ca accentul sa cada pe case in forma finala. Teoretic zic, daca ai obtine (si asa cu greu) acest credit si abia ti-ai putea permite sa il platesti (ca sa mai si traiesti pe langa) ai avea nevoie de o casa in care sa poti locui – nu una in care sa mai fie nevoie sa bagi zeci de mii de euro (apropo de case la rosu). Oricum ai nevoie sa cumperi mobila si altele in casa (lucruri pe care nu ti le da nimeni gratis).

Sa presupunem ca chiar nu ai nicio sustinere financiara. Sunt destui cei care chiar pornesc de la vestita lingura. Si vor si ei o casa. Nu mai intram acum in detaliile chirie versus proprietate.

Provocare pentru orice agentie: Hai sa vedem ce gasim in limita a 55 000 euro. Sa ne aducem aminte de toti vecinii cretini pe care i-am avut vreodata; sau de casa la curte in care am crescut; sau de cainele caruia dorim sa ii asiguram si o curte si de dorinta noastra de a sta si afara, in gradina, la iarba verde, intr-un leagan sau pe un scaun lucrand, simtind mirosul ierbii si adierea parfumata de la flori; ori de ideea de a vedea un copil crescand si jucandu-se in curte, nu intre pereti de beton.

Specificatii casa: sa fie langa Bucuresti (ca in aceasta suma nu e ceva in capitala), sa fie o zona civilizata (nu colorata), cu un drum de acces bun, sa aiba 3 camere minim si bucatarie si baie (in aceeasi incinta, fara sa se treaca prin toate camerele ca sa ajungi undeva si fara sa fie nevoie sa iesi in curte pentru o anumita incapere), sa te poti muta acolo si sa nu dai cu capul de tavan. Ca utilitati – sa punem un minim de apa, curent si gaze. Ar mai fi ceva: distanta de Bucuresti sa fie maxim 20 de km si sa aiba si un teren de macar 500 mp. Evident insa mai e o conditie: toate actele sa fie in regula.

Suna SF sau irealizabil? Va asigur ca nu este! Doar ca nici in albia secundara a unui rau nu e de dorit sa fie casa, ori fix intre 2 (sau mai multe) blocuri.

Oferte? Va propun sa considerati aceasta insemnare ca o provocare. Hai sa vedem ce gasim care sa fie foarte aproape de detaliile de mai sus. Agenti, agentii imobiliare si nu numai, va astept.

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge