Despre carduri si mancare, Viena si Romania – sfaturi/pregatiri de calatorie

Rezistand cu greu sa scriu despre cel mai neasteptat lucru din Viena, iata ca astazi m-am gandit sa astern niste randuri despre banci, carduri – bani in Viena, Austria.

Indiferent de locul in care mergi – ca ajungi pe Mariahilferstrasse la cumparaturi sau in muzee sau in diverse locuri de unde vrei sa iei ceva sau doresti sa achiti o consumatie – e de dorit sa ai si cash. Motivele sunt simple: s-ar putea sa aveti minunata surpriza ca al dumneavoastra card sa fie refuzat.

Chiar daca pe toate aparatele scrie ca accepta si Visa, si Maestro si Mastercard si altele – si chiar daca al dumneavoastra card este dintre acele marci – si tot s-ar putea sa nu fie acceptat. Motivele sunt diverse. Ba e cardul prea nou, ba nu accepta cardurile de credit, ba nu stiu pur si simplu ce are – cert e ca daca vrei sa iei ceva trebuie sa platesti cash.

Sunt multe e drept si locurile unde functioneaza plata cu cardul – insa de la supermarketuri pana la muzee si magazine, peste tot e posibil sa aveti si surprize neplacute.

Inca un exemplu este legat chiar ceva absolut necesar: mancarea. Sunt restaurante – unele cu specific austriac – unde veti gasi preparate de foarte buna calitate, portii mari – si unde veti putea plati cu card. Puteti avea si locuri in care insa cardul nu va functiona. Daca veti merge la fast-food veti remarca si aici diferente. La McDonalds veti gasi tipuri de meniuri care la noi nu se regasesc. La KFC veti descoperi ca meniul de 5 crispy strips de la noi (unde exista si varianta de 8 strips) – la ei e meniu de 3 crispy strips si de 5 (meniul cel mare). Pretul (ca sa fie distractiv pana la capat) – pentru portia de 3 pretul e ceva mai mare decat cel pentru meniul de 5 de aici. La niciun fast food nu a functionat cardul – evident cu o exceptie ce confirma regula (un Mc Donalds).

Vestea buna e ca, desi mult mai greu decat la noi, veti gasi bancomate de la care veti putea scoate bani in caz ca aveti nevoie.

Calatorie placuta si bani dub toate formele!

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge