Un element (poate) socant din Viena si despre guma Turbo

Guma Turbo este pentru multi sinonima cu anii copilariei. Si pentru mine este la fel. Am pastrat insa colectiile de surprize – nu doar de Turbo ci si BomBibon, CinCin, Minti si multe multe altele – chiar aseara le-am rasfoit putin.

Astazi nu se mai gasesc – sau sunt foarte greu de aflat locurile unde exista (pentru cei ce ar dori cumva sa continue cu aceasta colectie). In vacanta din acest an am mers in Austria, in Viena. Concediul s-a constituit in momente placute – multe – dar si in unele constatari, descoperirea unor lucruri poate mai putin stiute.

Un element – poate – socant – este faptul ca acolo sunt multe, foarte multe persoane din alte tari sau natii. Viena e un loc unde deseori daca vrei sa vezi un austriac trebuie sa il cauti cu lumanarea. Vezi insa o sumedenie de oameni: multi turci, arabi, indieni, chinezi. Oameni care stau acolo, lucreaza acolo – persoane care insa s-au integrat si nu prea. Vorbesc in public in limba tarii lor – doar atunci cand vor sa fie auziti de anumite persoane utilizeaza germana. Sunt enorm de multe magazine dedicate si strazi intregi de restaurante cu specificul lor (asiatic, arab etc.).

Exista si magazine romanesti – dar pentru ele pastrez o insemnare speciala – veti vedea de ce.

Intr-un magazin cu specific turcesc (de fapt in doua) am gasit si gume Turbo – daca tot am inceput insemnarea cu mentionarea lor. Acelasi gust – insa o guma putin mai mica – la fel si surprizele. O noua colectie insa – mai jos aveti cateva poze cu cateva dintre surprizele pe care le am si cu gumele asa cum arata acum (click pe poza pentru a le vedea la dimensiunea lor originala).

Si pentru pasionati un link special Turbokent – unde veti gasi toate surprizele aparute la guma Turbo (sau o foarte buna parte a lor) structurate pe colectii si pe serii – colectiile sunt in stanga si sus sunt seriile. V-am dat link la prima surpriza pe care o am in vreo colectie Turbo 🙂

Chiar va invit si va rog ca daca stiti locuri in Bucuresti de unde se pot lua gume cu surprize (nu doar Turbo) sa imi spuneti – aici ca un comentariu ori pe email. Faceam pe vremuri schimb de surprize – am si acum dubluri din gumele luate la Viena :)). Ah – ca sa spun si pretul: in Viena guma Turbo era 10 centi iar alte gume – gen colectie cu Simpsons – aveai pungi cu peste 10 gume la aproximativ 1 euro (acestea, nefiind turcesti, se gaseau chiar in mall-urile lor).

Share
256 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge