Unde-i “Scinteia” Jurnalului National?

Se anunta cu mare tam-tam inainte de inceputul lui 2009. S-a promovat intens odata ce anul in curs a inceput.

S-au nascut dezbateri, poate chiar certuri – mai ales de cand si Adevarul anunta ca lanseaza un supliment Scinteia. Asa cum mentionam intr-un articol anterior – pe care il puteti citi aiciJurnalul National a mers pe ideea unui supliment separat, inclus zilnic in cadrul ziarului. De cealalta parte, Adevarul a optat pentru informatii prezentate intr-o pagina speciala in cadrul ziarului.

Cum stau lucrurile astazi?

Adevarul are in continuare “editia” dedicata Scinteii. Informatii sunt prezentate in fiecare zi – le gasiti si pe site-ul ziarului – aici – recomand un search pe site pentru a vedea cele mai noi editii.

Jurnalul National nu mai are editia Scinteia. Acum ma bucur ca nu mi-am facut abonament :). De fapt, de ceva vreme nu am mai primit suplimentul Scinteia. Initial am crezut ca poate in zilele cand luam eu ziarul diversii care vindeau nu inclusesera suplimentul. Apoi am remarcat ca de fapt nici pe prima pagina nu se mai anunta vreun subiect din Scinteia. Cum ramane asadar cu prezentarea realitatii zi de zi, a realitatii de acum 20 de ani? N-as putea sa va spun.

Cert este ca pe termen lung consecventi au fost cei de la Adevarul. Desi la inceput s-a spus despre ei ca ar fi copiat ideea, iata ca pe termen lung ei merita laude. Iar aceasta nu e o insemnare platita sau cu vreun interes – doar o relatare obiectiva a celui ce aude niste promisiuni, cumpara ziare si vede o evolutie.

Later edit: In urma unei discutii cu Victor Ciutacu – purtata pe Twitter – se pare ca e doar o problema de difuzare. Din pacate cred ca e una destul de mare – pentru ca sunt multe zonele din care iau ziarul si in care nu gasesc acest supliment. Cu siguranta pierderea cea mare e si pentru Jurnalul National dar si pentru cititori – evident ca nici ei nu trebuie sa fie nevoiti sa faca pe detectivii cu privire la ce se intampla, ce apare si ce nu. Cei de la chioscurile de unde iau ziarul si pe care i-am intrebat merue de supliment mi-au spus ca pur si simplu nu il primesc. Asa ca… iata, ar fi bine sa se incerce sa se vada de unde vine cu adevarat problema.

Share
56 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge