Unde-am pierit?

Incrancenare. Tristete. Disperare. Nebunie. Hotie. Misto.

Dar unde-i optimismul? Unde-i respectul? Unde-i zambetul? Unde-i rasul cristalin? Unde-a pierit lumina din privire?

In Austria am intalnit o doamna, tanara, ce iesise cu baiatul ei. Mergea in tramvai. Se uita la copil si era toata un zambet. Ochii ii erau luminosi. Indiferent daca al ei copil arunca uneori jucariile pe jos, chiar daca se agita putin, ea zambea si ii vorbea cu drag. Copilul acela nu a plans deloc tot drumul, iar mama era o adevarata placere pentru ochi. Lumina, zambet – fericire. Probabil ca si ea avea problemele ei – nu era imbracata cu cele mai scumpe haine si nu avea cele mai scumpe bijuterii, dar era fericita.

Intr-o discutie cu niste amici a venit vorba despre fericirea sincera a acestei doamne. La care reactia celui caruia ii povesteam a fost: “aia sigur a prizat ceva”.

Poftim???

Chiar nu mai putem fi fericiti daca nu luam ceva?

Da, nu sunt toate roze si problemele par ca ies la tot pasul. Dar daca ramanem incrancenati in griji, nevoi si probleme nici nu vom reusi ca la batranete sa spunem ca am trait cu adevarat.

Ce ne face cu adevarat fericiti? Nu cumva lucruri simple – pentru fiecare?

Ce avem si am uitat sa apreciem? Ce e langa noi in fiecare zi si nu ne bucuram de acel lucru? Pe cine avem langa noi – rude, prieteni – si uitam de ei?

Cand am ras cu pofta ultima oara? Da, nu doar un zambet, ci un ras in hohote, pur si cristalin precum al unui copil. Cand ati ras ultima oara astfel?

Happy face makes happy people. O vorba spusa de multi, demonstrata de cativa si intr-adevar un adevar (ca sa fac si un mic joc de cuvinte). Radeti in ciuda problemelor – la fel cum poate tineti cu o echipa de fotbal in ciuda patronului (:P).

Marti am pozat acest trifoi cu 5 foi. O specie cu zimti pe marginile frunzelor – insa un simbol al norocului (la un click pe poza din aceasta insemnare aveti ocazia de a vedea poza la o dimensiune mai mare). Va doresc tuturor sa aveti parte de noroc in toate. Si de zambete sa aveti parte. Si de fericire adevarata.

Si fiindca apucandu-ma sa scriu aceste randuri mi-am adus aminte de o melodie a unui cunoscut cantaret francez – Charles Aznavour – va fac si o dedicatie muzicala 🙂 cu atentie la versuri (le puteti vedea aici).

La Boheme

Share
145 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge