Jungferngasse strada in care nu da nicio usa (Viena)

jungferngasseDe obicei cand mergi undeva, daca vrei sa vezi mai multe obiective turistice, incerci sa le grupezi cumva. Asa se face ca, la Viena fiind, voiam sa vedem Anker Uhr (care are un moment special la ora 12, despre care insa va voi vorbi cu alta ocazie). Era inca dimineata si, cum era in zona, am zis sa vedem si Jungferngasse. Era o curiozitate: o strada atat de scurta incat nu da nicio usa in ea.

Mergem cu un ochi pe harta – desi aveam si GPSul la noi si ne mai uitam si la el. Era o zona a Vienei in care nu ajunsesem anterior. O ultima cotitura spre dreapta si am ajuns. O strada scurta – cat sa faci cativa pasi. Si intr-adevar nicio usa. Stanga verificat. Dreapta verificat. Geamuri pe ambele parti – de la niste magazine – nume importante (Hermes ca sa dau un singur exemplu elocvent). Din poza cu care ilustrez aceasta insemnare puteti vedea ca strada e de la semnul de trecere de pietoni si pana inainte de biserica.

O curiozitate? Da. Motivul pentru care e astfel? E o strada mica si… asa sunt organizate cladirile. Interesant? Da. Amuzant este faptul ca atunci cand am revenit in tara am cautat despre aceasta strada pe Internet – in limba romana, si nu am gasit nimic. Ei, acum am mai adaugat un punct pe lista de vazut in Viena.

Si daca tot sunteti acolo va invit sa vedeti si Peterskirsche – e chiar la unul dintre “capetele” strazii. O biserica frumoasa, alba, o bijuterie a artei baroce unde poate nimeriti chiar in timpul slujbei. Un loc incantator si linistit.

Share
220 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge