Branza fondue si Waffle maker

Sunt lucruri bune sau pe care ai dori sa le cumperi si de la noi nu poti.

Un caz – chiar doua: branza fondue si waffle maker.

Daca in primul caz stiu ca oficial se poate prepara si acasa – al doilea e un aparat. Sa presupunem ca nu ai timp (si nici chef ca doar nu tuturor le place mancarea si cu atat mai putin sa o faca) sa prepari totul pentru fondue. Asa ca ai vrea sa poti cumpara. In Austria de exemplu gasesti de cateva feluri (una care se fierbe inainte de a se manca si una care se pune la cuptor sau cuptorul cu microunde). La noi… trebuie sa vii cu provizii de afara – luate in asa fel incat sa nu expire.

Apoi Waffle maker. Culmea, producator Severin. In Austria e undeva la 20 de euro. In Germania sunt mai multi producatori cu preturi intre 13 si peste 40 de euro. Si in multe alte tari la fel.

La noi… nimic in magazine – fie ele de profil, fie tip hypermarket (cel putin in capitala). Online vreo 2 modele – dar ce te faci daca nu vrei unul Disney si nici celalalt model?

Si-asa ajungi, iar, sa comanzi din afara, sa cauti prieteni care sunt acolo si eventual sa ii rogi sa iti ia si sa iti trimita sau cunoscuti care merg cu diverse treburi in astfel de tari si ti-ar putea aduce.

Da, ai putea, evident, trai si fara. Dar daca tot exista, de ce nu putem aduce si la noi. Spre exemplu am multi cunoscuti si prieteni carora le place branza fondue. De ce trebuie sa stam sa vedem care pleaca prin tari straine si poate aduce (nu mai zic ca sunt evident si anumite conditii: iti trebuie spatiu – musai deci sa mergi cu masina – lada frigorifica etc.)? De ce intreb in conditiile in care afara se gasesc aceste produse in lanturile comerciale ce exista si la noi?

Voi ce v-ati dori sa gasiti de afara si nu gasiti aici? si v-ar placea sa fie si in Romania tocmai pentru ca ati lua relativ in mod regulat?

Share
324 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge