Cu lumanarea pe scari – traiasca lumina, jos tehnica

Pai da, suntem in ce secol suntem, in ce mileniu suntem – si ce daca.

Adica… stai si tu acasa. Si deodata… poc. Ma rog, un soi de bum ar fi mai corect. Asta afara, pe hol. In case nimic. Normal, ca tot e omul fiinta curioasa – dar nu singura -, te duci sa vezi ce si cum. Buun… Si… pe vizor constati: intuneric bezna. Da, nu prea constati mare lucru – remarci doar intunericul.

Ciudat insa: in casa lumina. In toate apartamentele de pe scara, de la toate etajele. Deci clar… e o problema… Evident nici liftul nu functioneaza. Oooo… da, ce bucurie pentru cei ce stau mai sus.

Dar zici: la cati barbati sunt in bloc… si tinand cont ca si administratorul e acasa si… luand in calcul multe asemenea… clar se rezolva repede. In fond, ce poate fi? O siguranta sarita sau ceva. Si asa te intorci la al tau program.

Acum… partea proasta e ca trebuie sa mai si pleci. Si e noapte. Si intuneric. Evident… te gandesti logic: ai telefon mobil, luminam drumul.

Si asa.. te pregatesti sufleteste si iesi din acasa. Evident ca pana acum multi au mers pe scarile cele intunecate si au glumit.

lumanareTaman cand iesi insa cineva, o doamna in varsta, cobora. Era de la un etaj superior – evident. Si… avea o lumanare. Traiasca lumanarea, aia simpla de 50 de bani – cea dintre cele precum aveam pe frigider pe vremea… cand pica des “curentul”.

Dar… drumul pana jos slava domnului a trecut cu bine. Si aceasta a fost ziua 1.

Logic ai spune ca ziua 2 nu va fi la fel.

Corect.

Va fi mai rau :).

Asadar… procesul e invers azi. Adica pentru a avea de unde sa iesi, trebuie intai sa intri in bloc.

Te infiintezi cu zambetul pe buze si dai sa folosesti cartela ca sa intri. Asa si? Daca totul e pe baza de energie electrica si ea, draga de ea, inca nu a venit atunci e clar ca poti sa iei cartela si sa… si sa nimic. Evident. Ca oricum degeaba.

Eeee, dar stai ca e un vecin cu cheia. Lasa ca el e mai norocos – sau asa ar trebui. Ei, as! Daca sistemul tot pe baza de curent functioneaza, logic ca si a lui cheie e inutila. Si nimeni nu iese… Si usa nu e deschisa. Si George nu mai vine.

Evident ca dai un telefon sa se indure cineva din bloc sa coboare sa iti dea drumul. Vorba aceea deschideti usa, turcii ma-nconjor.

Of… acum dincolo de situatia umoristica (si inca nu stim daca diseara vom cobori pe lumina sau tot cu lumanarea/telefonul) iata unde duce dependenta de tehnica, tehnologie. Evident ca nu inseamna ca pledez pentru eliminarea interfonului la bloc. Doar pentru sigurante de urgenta :).

Asta oricum imi aduce aminte de firmele care nu au planuri de urgenta si ajung in situatii similare, la alte niveluri si pe alte elemente. Dar despre ele cu acelasi umor poate cu alta ocazie.

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge