Aveti o idee? O omoram noi din fasa! – sau despre cine decide pentru noi

Astazi poate ca ar trebui sa scriu despre ceva frumos, diafan… Dar n-am cum.

Nu, nu pot scrie despre ceva frumos atat timp cat sunt multi care vor sa faca lucruri interesante si utile insa sunt altii – multi – care din momentul in care aud despre idee vor sa o omoare. Da, din fasa.

Din pacate asa reactioneaza multi: aud despre ceva nou, despre o idee care nu le apartine. Reactia fireasca ar trebui sa fie de curiozitate, sa ofere pareri care sa duca la imbunatatire, sa le fie indiferenta ideea unora sau sa o critice constructiv. Dar la unii reactia fireasca este sa omoare ideea. Nici macar nu o asculta pana la capat. Eventual se enerveaza ca de ce vin altii cu idei, ce, altii au voie sa vina cu idei? Doar ei au aceasta menire!

In ceea ce priveste ideea e ceva valabil atat la nivel personal cat si la nivel de afaceri.

Ce vreau eu sa subliniez insa e altceva: atunci cand aveti o idee daca credeti cu adevarat in ea puneti-o in practica! Citeam mai demult o replica a cuiva: parerea unora nu valoreaza nici macar cat hartia pe care e scrisa. Nu sunt neaparat fanul persoanei care a spus acest lucru, dar nu pot sa nu fiu de acord cu parerea.

thinkAtentie cine decide pentru dumneavoastra. Voi in baza a ceea ce stiti si a ideilor constructive sosite de la altii – sau altii direct?

Cand cumparati ceva, cumparati pentru ca va doriti sau pentru ca v-a fost recomandat? Cumparati direct pentru ca v-a recomandat cineva sau mai treceti modul in care arata/se comporta produsul si prin filtrul propriu?

Si… la final imi aduc aminte de o alta vorba a unui prieten: pedeapsa vine odata cu decizia. E insa una sa riscati mergand pe mana dumneavoastra si alta sa regretati ca v-ati luat dupa altii!

Si-acum… un soi de concluzii:

  • atentie cat de mult luati seama la ceea ce va spun ceilalti;
  • nu va fie frica sa faceti ceva; daca aveti succes, faceti si alte lucruri; daca nu aveti succes invatati din experienta si mergeti mai departe, facand alte lucruri;
  • limitele vi le impuneti voi – si nimeni altcineva;
  • nu lasati lumea sa decida pentru voi; nu luati in calcul “nu se poate” sau “nu va merge”; adaptati cel mult ideea voastra la sugestiile constructive sosite;
  • depasiti imediatul;
  • faceti si lucruri bune si frumoase – oricat de multi ar crede ca asa ceva nu prinde! (chiar aici o sa anunt prin octombrie un proiect realizat cu aceasta idee in minte alaturi de o echipa minunata, dar voi revini cu detalii);
  • atentie la atitudinea pe care o aveti fata de ideile celor apropiati; atentie la influenta atitudinii distructive asupra copiilor, prietenilor etc.
Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge