Avem un spatiu. Nu ies camere – hai sa trantim o sala de evenimente

Probabil ca toti cei ce lucreaza in PR stiu cat de important este sa gasesti locul potrivit pentru un eveniment. Cu siguranta uneori e de ajuns o sala intr-un hotel din Bucuresti, dar alteori ai nevoie de ceva mai special – in capitala sau, mai ales, in tara.

Muntele atrage ca un magnet in aceasta perioada. Avantajul este ca acolo avem cumva un mijloc – ca loc de ajuns pentru invitati din intreaga tara. La Bran de pilda ajunge mai usor si cineva din Sibiu si cineva din Bucuresti, chiar daca un eveniment organizat in capitala e mai accesibil cuiva din Bucuresti. Muntele e minunat si ca atmosfera si peisaj. Oportunitatile de activitati de timp liber sunt si ele numeroase si peisajele mirifice.

Atunci ajungi insa, ca specialist in relatii publice, intr-un moment important: acela al gasirii unui complex sau a unei vile ori a unui hotel care sa aiba si camere suficiente si macar o sala de conferinte pe care sa o poti inchiria. Oficial oferte sunt. Important e insa ce fel de oferte.

scauneO sala care are stalpii de rezistenta fix pe mijloc arata doar ca acel spatiu nu a fost suficient de mare pentru a face niste camere acolo si ca s-a decis trantirea unei sali de conferinte ca sa utilizeze cumva spatiul. Dar s-ar putea ca unii sa vina si sa organizeze acolo un singur eveniment, nu mai multe.

Cand se decide constructia unei sali de conferinta poate ca ar fi de dorit sa se discute si cu cineva din domeniu. Oficial un proiect e realizat de un arhitect – persoana care ar trebui sa stie totusi importanta unui spatiu in intregime dedicat unei activitati. Daca acea persoana nu e insa capabila, poate ca atunci cand alegeti sa realizati o astfel de sala intr-un complex sau in cadrul vilei ori hotelului dumneavoastra ati putea solicita o vizita a unui om de PR care sa va spuna cum l-ar ajuta sa fie sala. Recomandarile sunt generale.

Cert este ca e pacat ca atunci cand exista disponibil un spatiu amplu acesta sa nu fie atat de bine utilizat precum s-ar putea doar din cauza unor elemente de detaliu. Si la fel de clar e ca daca lucrurile nu sunt facute pe fuga si sunt realizate cu sfatul unor persoane care au legatura cu domeniul sansele ca pe viitor locul sa fie recomandat si cautat sporesc considerabil.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge