Cat de inainte e indicat – sau deja despre Craciun?

Probabil ca multi dintre cei ce ma citesc stiu ca sunt nascuta toamna, in noiembrie, undeva prin a doua jumatate a lunii. Pana aici nimic deosebit – multi altii se “incadreaza” pe aceeasi “linie”.

Mi-aduc aminte ca atunci cand eram mai mica intai imi aniversam ziua si abia apoi veneau motivele pentru a ma gandi la “Mosi”. Apoi pregatirile pentru sarbatorile de iarna incepeau sa fie cat mai din vreme realizate. A urmat, probabil firesc, decorarea vitrinelor magazinelor si introducerea produselor specifice sarbatorilor inainte de 1 Decembrie – undeva pe 20 noiembrie.

Acum vreo 3 ani atmosfera de sarbatori a inceput sa fie vizibila undeva pe vreo 15-16 noiembrie. Anul acesta… parca nici nu incepuse noiembrie si deja in hypermarketuri si nu numai Craciunul – evident atmosfera comerciala – a si patruns.

globuri_rosiiTotul, poate firesc, din dorinta de a tenta cu suficient de mult timp inainte pentru a se asigura achizitia unor produse. Normal multi vor astepta totusi oferta redusa din preajma sarbatorilor la stocurile nevandute (ornamente – globuri, instalatii etc. – brazi, produse de panificatie si nu numai s.a.m.d.) mai ales ca se stie ca aceste oferte vor fi realizate, cum sunt mereu facute.

Dar… cu cat de mult inainte e bine si cu cat prea mult? Circula pe Twitter zilele acestea o gluma de genul “Cand stii ca se apropie Craciunul? Cand auzi reclama cu “vin sarbatorile, vin sarbatorile” (Coca-Cola) si pe cea la Tuborg Christmas Brew”.  Prima reclama a fost deja difuzata, cel putin la televizor… Suntem totusi abia la inceput de luna noiembrie…

Voi ce parere aveti?

Share
490 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge