Ce cadou ar reprezenta Romania?

Se poate ca multi sa ajunga in situatia de a lua un cadou pentru cineva care trece doar in vizita prin Romania.Un obiect, acel ceva care sa ii poata aduce aminte acelei persoane de Romania.

Ajungi in situatia in care nu stii ce reprezinta cel mai bine tara noastra – sau cel putin eu remarc acest lucru la multi prieteni de-ai mei. Sa fie cumva tocmai legat de faptul ca Romania nu prea e bine inchegata la nivel de elemente cu care sa fie asociata (ca tot scriam de curand acest material)?

Si totusi ce cadou alegi intr-o astfel de situatie?

Unii ar putea alege icoane – din acelea speciale, facute pe lemn, cu ulei. Atentie insa ca icoanele pot constitui un cadou controversat in functie de religia celui pentru care luati cadoul.

Altii ar putea alege niste papusi in costume traditionale, niste opinci sau genti traditionale, ori chiar costume – port popular (ii veritabile, costume pentru barbati sau in functie de anotimp haine din lana sau blana naturala). Pot fi oferite si covoare taranesti sau niste obiecte de ceramica lucrate manual de taranii nostri.

Mai pot fi achizitionate si alte obiecte de artizanat.

Voi ce ati alege? Si de ce?

Share
349 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge