Despre becurile economice si lumina lor extrem de slaba

Probabil ca n-ati ratat campania realizata atat de ONG-uri cat si de diverse state si companii cu privire la incurajarea utilizarii becurilor economice. Sunt cateva marci extrem de cunoscute care ofera la nivel international astfel de becuri.

Bineinteles ca daca e ceva ce poate fi utilizat pe termen lung, ceva care sa aduca si economii si sa ajute si mediul am zis da si am luat astfel de becuri.

Imi place sa citesc – se stie. Si chiar daca nu mi-ar placea sa citesc, tot mi-ar placea ca atunci cand aprind lumina intr-o camera sa nu am senzatia ca nu vad mai nimic.

Am incercat 2 marci: Osram si Philips. Becuri de 120W (care consuma doar 24W). Ati zice ca avand 2 * 120 W e lumina intr-o camera de bloc obisnuita. Nu v-ati putea insela mai rau. In prima seara lumina a fost puternica – e drept. Din a doua insa… lucrurile s-au schimbat radical!

Setul 2 de becuri nu are nici macar jumatate de an, nu e folosit in mod special – doar a fost vara, ca atare s-a intunecat la ore mai tarzii…

Si-atunci de ce ai sentimentul ca iti poti baga cu usurinta degetele in ochi cu marile becuri ecologice de la mari firme? De ce acelasi lucru il constat in casa mamei si a catorva prieteni care au facut aceeasi nefericita alegere?

Are careva becuri din acestea energy saver care sa si fie eficiente? Nu de alta, dar cele doua becuri ce consuma dupa cum scrie pe pachet cate 24W dau cam 80 max W). Ar trebui – pentru a avea lumina – sa iau inca minim 2 – dar lampa e deh, doar cu doua suporturi pentru bec. Inainte cu 2 de 60 era foarte ok in camera… acum… Ar trebui INCA o lampa cu inca minim 2 de 120@ (consumatoare de cate 24W) adica in final, unde naiba e economia si afacerea, daca vreau sa vad BINE? Ca eu la mine constat ca ar trebui sa am 2 lampi in camera – sau sa dau bani pe una cu mai multe locuri pentru mai multe becuri si sa iau mai multe becuri care sa dea aceeasi lumina slaba. Ah si sa nu uitam ca de la o zi la alta parca lumina e mai slaba….

Share
60 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge