Am fost si la Gaudeamus 2009

Sigur nu mai pot spune ca Gaudeamus e un targ de carte de invatatura – dupa cum a inceput ca pozitionare acest targ si dupa cum inca scrie pe siteul oficial.

Totusi, aceasta fiindu-i pozitionarea, multi tineri (si nu numai) se duc acolo in incercarea de a gasi carti cu reducere. In functie de editura si de cartile cautate unii sunt dezamagiti, altii gasesc oferte bune.

Gaudeamus 2009 va asteapta pe toti incepand de ieri, miercuri 25 noiembrie si pana duminica, 29 noiembrie. Informatii multe si interesante aflati de aici – sunt suficient de numeroase datele incat sa nu se justifice redarea in aceasta insemnare sau fragmentarea comunicatului (sunt prezentate evenimente si nu numai).

Biletul de acces la targ costa 4 lei sau 10 lei un abonament (daca reveniti de mai multe ori la targ s-ar putea sa merite aceasta din urma varianta).

In interior aveti din nou o multitudine de edituri intinse pe mai multe etaje. De cum intrati, pe stanga, aveti si modalitati moderne de a va informa: aveti info point-uri moderne de unde puteti afla unde este o anumita editura si multe alte informatii.

Puteti incerca sa vizitati targul in orice ordine – insa pentru a va asigura ca vedeti tot va recomand sa incepeti de sus in jos.

Editurile prezente sunt multe – cele cunoscute. Cartile sunt de asemenea, firesc, in numar mare la fiecare stand.

Daca sunteti in cautare de oferte speciale atunci aflati ca Gaudeamus nu este chiar Kilipirim, insa sunt standuri la care exista reduceri. Aceste reduceri variaza intre 10% si 20% (din ce am vazut, dar eu nu am apucat sa merg chiar la toate standurile). Exista de asemenea si carti cu pret special – 5 lei, 9,90 lei, 15 lei etc. in functie de colectie si de editura.

Evident ca de la targ nu puteau lipsi evenimentele speciale si lansarile de carte. Vor fi Concerte Radio Romania Muzical in Ceainaria Targului Gaudeamus – aflati programul de aici. Am aflat si care vor fi Lansarile Grupului Editorial Corint la Targul de carte Gaudeamus, Evenimentele Polirom si Cartea Romanească 2009, Lansarile Colectiei Comunicare Media ale Editurii Tritonic si ce va face EDITURA CASA RADIO la Targul de carte GAUDEAMUS 2009. Vor exista Noua editii speciale de Jurnal Cultural, pe toata durata Targului de Carte Gaudeamus. De altfel mai toate editurile au evenimente speciale la stand.

gaudeamus2009Evenimente si lansari au fost si in prima zi de targ. De altfel, ca sa dau un singur exemplu, cei ce au dorit sa il vada pe cunoscutul Salman Rushdie au avut aceasta ocazie ieri, scriitorul de renume international avand si o sesiune de autografe (la care a fost o coada luuuuuuuunga 🙂 ).

Una peste alta cei ce vor merge la targ vor avea cu siguranta sansa de a achizitiona cateva carti. Sunt multe titluri pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Ceea ce pot spune cu bucurie e ca lumea citeste. Nu doar pentru ca isi cumpara carti la targ, ci pentru ca ii vezi pe strada, in metrou, poti discuta cu prietenii si afla ce au mai citit. Chiar ieri am vazut oameni care isi luasera niste carti si stateau la coada la autografe de la Salman Rushdie si in acest timp se apucasera deja sa citeasca una din cartile luate.

Exista si o tombola cu premiu o Dacia Sandero interesant personalizata.

Daca treceti pe la targ spuneti-mi si mie cum vi s-a parut si… daca am omis ceva in prezentare.

Adaugire: am uitat sa spun – si din pacate e important, astfel ca nu merita omis. Ieri, la acea minunata coada la autografe din pacate putini erau cei cu bun simt. Este inadmisibil ca la o coada ce merge de sus de la intrare pana jos la baza scarilor si apoi inconjoara apoi cam 2 standuri de edituri sa NU se lase loc de trecere pentru vizitatori. Noi am lasat – si lumea a apreciat. Am tinut si un pic de lectie de educatie in acest sens – cine a avut urechi de auzit… sper ca a si priceput.

Si inca un lucru: chiar de ieri erau multi vizitatori – ma astept ca in zilele urmatoare sa fie si mai multi. Lansari sunt o sumedenie – inclusiv ale unor carti apartinand unor vedete sau avandu-le in centru – si evident multe si in weekend – astfel ca… atentie si la ce bani dati si ce rest primiti, la cum mergeti printre rafturi si la ce luati 😉

Lectura placuta apoi tuturor!

Share
621 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge