De ce urasc eu gresia – mai ales pe ninsoare – si trotuarele “aspectuoase”

Urasc gresia in general. Mai ales cea de proasta calitate. O fi ea ieftina, s-o curata usor, s-o putea aranja in felurite moduri care sa duca si la un aspect placut, dar tot o urasc. Alunec pe ea – si da, cu incaltaminte de calitate, si tot alunec: fie ca vorbim de sandale sau ghete ori pantofi, eu reusesc sa alunec. Nu e un lucru de glorie, dar e extrem de deranjant, mai ales daca am si problema la genunchiul stang.

Urasc sa ma duc undeva – inclusiv acasa la cineva – si sa alunec. Zau daca nu ar trebui sa iau lectii de patinaj artistic.

Pe ninsoare totul e si mai si. Te duci de exemplu la farmacie – un loc in care e clar ca de placere nu calci. Ai de urcat 2 trepte dar… desi e data zapada de pe ele nu exista pic de sare, nu exista nicio bara si… evident se aluneca (chiar a fost o faza “amuzanta”: femeia de serviciu stergea scarile – cu o matura – de zapada, a terminat, se urca in interiorul farmaciei, alunecand si tinandu-se cu greu de usa deschisa de un client care tocmai iesise, se opreste sus in prag, rasufla usurata, matura ce zapada lasase ea de pe pantofi pe scari si intra in farmacie). Ce te faci daca esti in varsta si cazi? Sau daca esti femeie insarcinata? Sau daca esti om normal si aluneci ingrozitor? De ce asa trebuie sa stea lucrurile????? Bine, gresia aceasta nus e gaseste doar la farmacii. O intalnim si la magazine si nu numai.

Trotuarele, ah, trotuarele. S-ar putea sa stiti trotuarul ce merge de la fosta Banca a Religiilor spre statia lui 32 – de la Unirii. In mod normal arata destul de bine modelul trotuarului – desi evident plin de gropi care pe zapada sunt, evident, ascunse devenind adevarate capcane. Zapada era cat de cat data de pe trotuar, exista si niscaiva sare DAR tot se aluneca pe acea portiune (lunga) pana la segmentul cu asfalt/smoala ce-o fi, unde nu aluneci.

Ori de calitate ori mai bine pas. Da, exista si gresie pe care nu se aluneca. Da, este mai scumpa. Da, sotul meu vrea gresie – de exemplu, la noi acasa, cand va fi sa fie, pe treptele de la intrare. Dar gresie din aceasta pe care NU se aluneca (daca va fi musai sa avem gresie mai ales ca sunt multe alte optiuni si de calitate si aspectuoase). Nu e ca si cum nu gasesti solutii. Trebuie doar sa le vezi, sa le vrei.

De ce atat de multe lucruri facute fara cap?

Share
61 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge