Plusuri si minusuri ale integrarii Twitter-Facebook-LinkedIn-Messenger

Social media. Posibilitati de a-ti spune parerea si de a o impartasi lumii.

Canale – iarasi foarte multe. Teoretic diferite. Practic insa chiar asa de diferite?

De ceva vreme cateva dintre retelele de comunicare au inclus posibilitati de interconectare. Asa se face ca mesajele de pe Twitter pot aparea in timp real in contul de pe LinkedIn (cel putin in Hootsuite se poate). Sau invers, mesajele postate pe Facebook pot aparea si pe Twitter.

Plusuri:

  • timp mai putin necesar comunicarii – da,  e clar ca daca mesajul se preia automat nu mai trebuie scris un text special: pui intr-un loc, si apoi se preia automat informatia peste tot.
  • spui tuturor acelasi lucru in acelasi timp – fie ca te urmaresc pe LinkedIn, fie ca sunt prietenii tai de pe Facebook sau te urmaresc pe Twitter toti cunoscutii afla acelasi lucru cam in acelasi timp.

Dezavantaje

  • acelasi lucru peste tot: da, poate ca privit din perspectiva timpului pare un avantaj, dar chiar e un avantaj ca pe LinkedIn sa apara toate linkurile, RTurile, discutiile?
  • lipsa relevantei – chiar sunt toti cei ce te urmaresc aceiasi in toate retelele? Chiar sunt toti interesati de ce spui tu? Si daca sunt aceleasi persoane peste tot, de ce va mai obositi cu n retele cand una v-ar fi suficienta?
  • lipsa unor mesaje adaptate – in mod normal una ar trebui sa fie comunicarea pe Twitter, alta pe Facebook si alta pe LinkedIn. Nu e acelasi lucru, ca atare nu se pun aceleasi lucruri.
  • disiparea unor discutii – da, recunosc ca pe Facebook am pus feedul RSS al blogului meu. Ce am remarcat. Il citeste multa lume acolo – nimic de zic – INSA comentariile lasate acolo nu apar (evident) si pe blog. Ca atare apar deseori chiar discutii paralele – cand o discutie comuna ar ajuta mult mai mult.

Personal nu cred in aceasta interconectare completa. Da, anumite informatii pot aparea in locuri diferite, dar atentie la forma, la adaptarea mesajului.

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge