Despre Twitter si unfollow

Banui ca stiti ca am cont pe Twitter – violetaloredana. De fapt ma ocup si de cel de travel: TravelMoments – asa ca am doua conturi ;).

Poate ca primul lucru pe care il faci cand incepi e sa iti alegi lista de oameni pe care sa ii urmaresti. Desigur ai cercul prietenilor dupa care urmeaza cei din domeniul de activitate si apoi cei ce au pasiuni comune cu a ta (poti de exemplu cauta fotografi daca te pasioneaza fotografia).

Din randul celor din domeniul de activitate probabil ca directia fireasca e sa mergi la cei de top – chiar daca ii cunosti personal sau nu – si la cei pe care ii cunosti.

Si-apoi incepe distractia. Discuti si vezi ce spun ceilalti. Poate ca in paralel iti imbogatesti lista (celor ce li se pare ca lucrurile pe care le spui sunt interesante te vor urmari – si poti alege sa ii urmezi si tu sau nu, sau mai gasesti la cei pe care ii urmaresti alti oameni interesanti, care iti place ce spun sau ale caror tweeturi te intereseaza).

byePoti sa descoperi insa ca unii nu spun lucruri interesante. Si-atunci vei da unfollow. Si chiar daca e o optiune personala, modul in care se da unfollow ridica unele semne de intrebare.

Intai sa vedem de ce ai inceta sa urmaresti pe cineva:

  • nu ofera tweeturi interesante – poate ca linkurile pe care le recomanda le vezi si tu deja in feedurile RSS sau sunt ale unor siteuri pe care le citesti oricum etc.;
  • spun doar lucruri personale – s-ar putea sa nu te intereseze cine e cu pianul pe scari (oricum nu urmaresti momentul live si cu greu poate cineva sa ii egaleze pe Stan si Bran), poate nu te intereseaza ce mananca, cu ce se imbraca, daca le e rau sau unde sunt in acea clipa. Nu ai timp de pierdut.
  • consideri ca da prea multe tweeturi;
  • nu iti place modul in care interactioneaza cu ceialti – poate nu iti place cum vorbesc, daca dau sau nu RT etc.

Modul in care se da unfollow:

  • unii inceteaza sa te urmareasca. Nimic mai firesc – e alegerea lor. Pana la urma si tu poate ai dat sau vei da unfollow;
  • unii daca vad ca nu ii urmaresti inceteaza sa te urmeze la randul lor – sunt unii care ii adauga pe altii doar ca sa castige noi followeri. Ba uneori ii sterg dupa o anumita perioada pe cei ce au decis sa ii urmeze.
  • unii ies dupa ce tin mortis sa le spuna celorlalti ce i-a deranjat la cel pe care aleg sa nu il mai urmareasca. Aici avem insa de-a face cu mult subiectivism: s-ar putea ca lucrurile care nu iti plac tie sa le placa altora si tot asa. Mai mult s-ar putea sa faci mai mult rau: nu toti cei ce te urmaresc s-ar putea sa fie si urmaritori ai celui/celei pe care alegi sa nu o mai urmaresti. Si-atunci? Daca nu e vorba de un spammer si daca acea persoana continua sa aiba urmaritori – care e problema? Tu dai click si faci ce doresti si gata – iar altii fac si ei la fel.

Evident ca in final totul e chestiune de alegere. A da unfollow nu e insa un lucru grav (stiu oameni care mai au probleme cand dau unfollow si se intreaba ce or crede cei carora le dau unfollow despre ei); a ti se da unfollow nu e grav de asemenea. Aici atentie insa la cata lume da unfollow si la cum iti construiesti strategia de comunicare pe twitter (pentru ca daca vei alege doar sa te promovezi clar nu o sa te urmareasca lumea sau nu pe termen lung) – dar aici intram in alte povesti.

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge