Cum de ajung altii sa gandeasca pentru tine?

Sunt oameni cu un caracter puternic si altii mai slabi. Sunt unii care pot fi influentati mai usor si altii care se lasa mai greu persuadati. Da, exista o sumedenie de studii in acest sens.

Uneori iti pare ca lucrurile se intampla doar in afara, sunt prezente doar in carti ori la stiri. Si totusi situatia e alta.

Stii persoane care iti lasa impresia ca ar gandi pentru ele. Sunt oameni care iau decizii pe care apoi si le asuma (sau nu uneori). Sunt unii care ajung sa faca un lucru pentru ca isi doresc chiar si atunci cand toti cei din jur le demonstreaza ca nu le va fibine. Din punctul ultimilor de vedere e prietenie, dovada de sinceritate si incercare de ajutor, din punctul celor ce vor sa faca acel lucru se numeste incapatanare, siguranta pe deciziile lor si asa mai departe.

Firesc orice persoana trebuie sa respecte alegerea celuilalt, chiar daca aceasta nu ii e pe plac. Uneori e semn de maturitate. Alteori semn de incapatanare si poti sta acolo pentru a-i fi de ajutor prietenului in caz de nevoie (atunci cand se va lovi de prag). Alteori diferentele sunt ireconciliabile, oamenii se despart. Nimic mai firesc – pentru ca in viata fiecaruia se perinda diversi indivizi. Viata merge insa mai departe.

puzzleApar insa uneori niste relatii personale in care persoana ce pana atunci gandea singura ajunge sa preia ideile celuilalt. E firesc sa preiei de la cei din jur idei bune, modalitati de a face anumite lucruri sau moduri de a rezolva probleme – si orice altceva ce te ajuta in viata. Dar cand ajunge acea persoana sa iti conduca gandurile? La unii se da o adevarata lupta de dominare. Altii nici macar nu ajung in acest stadiu – e doar ceva firesc. Gandurile proprii sunt abandonate intrucat celalalt stie mai bine! Si-asa poti ajunge sa vezi persoane care pareau a gandi pentru ele cum preiau ideile noului venit. Uneori persoanele ce au realizat diverse actiuni in trecut spunand ca asa e mai bine ajung sa nu mai faca acel lucru, sa spuna ca e gresit si sa repete masinal anumite idei spuse la vremea lor de prieteni dar ignorate, acum oferite de noua persoana si imediat adoptate.

Concluzia? Mai degraba un indemn: ganditi voi pentru voi, nu altii pentru voi! Indiferent de cat de apropiata va e o persoana (poate fi prieten sau dimpotriva vedeta ori simplu cunoscut), nu preluati ganduri/idei fara a le trece prin filtrul propriei gandiri!

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge