Tu ai simtit ceva pentru romanii de la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver din 2010?

Azi, 28 februarie, e ultima zi a Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver  2010. O alta olimpiada de iarna la final asadar.

Iubitorii sportului – mai cu seama ai celui alb – nu au ratat aceste jocuri. Si poate si altii s-au mai uitat – in functie de sporturile preferate. Si am avut ce vedea: de la momente remarcabile si pana la clipe de suspans si teama pentru vreun participant si “aterizarea” sa. De altfel pe Eurosport s-au difuzat anumite colaje de astfel de momente bine realizate si cu un fundal sonoar inspirat ales.

La Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver, Canada au participat si sportivi romani. Ce ai simtit insa atunci cand i-ai vazut evoluand? Te-a bucurat si ti-a dat speranta evolutia lor? I-ai apreciat mai ales atunci cand reusita lor a fost peste a unora din tari cotate mult mai bine (vezi retragerile din cursa de bob masculin de 4)? Te-au lasat toate nepasator?

Eu recunosc ca m-am bucurat sa aud de rezultatele promitatoare ale romanilor. Da, desigur ca imi pare rau ca nu suntem printre natiunile cu cele mai multe medalii de aur – chiar la un astfel de eveniment conteaza participarea, cum se spune? Insa nu m-a lasat indiferenta prezenta romanilor. Mi-a parut rau, desigur, de fiecare data cand a aparut o problema, dar m-au bucurat si rezultatele bune. M-am bucurat si cand am vazut un grup de suporteri cu steagul Romaniei in tribune (si n-a fost doar unul sau doar la un sport).

Da, poate ca pentru a pretinde/spera la rezultate mult mai bune ar trebui sa fie si incurajat si sprijinit sportul de performanta – nu pot sa nu imi aduc aminte de partiile de bob amenajate dar lasate in paragina in unele zone ale tarii si vazute de oricine merge cu masina la munte. Poate ca aceia care decid vor tine seama si de aceste elemente. Poate pe viitor vom avea si mai multe motive pentru a ne bucura de participarile sportivilor romani la diverse competitii.

Share
13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge