Concedierea angajatilor tristi – elementul-cheie pentru succesul companiei?

Am citit ieri un articol scris de Jay Goltz, persoana ce detine 5 mici firme in Chicago.

El marturiseste care sunt ingredientele unei afaceri de succes. Jay Goltz incepe prin a spune ca la un moment dat o persoana i-a spus – constatand ca angajatii sai sunt veseli – ca e sigura ca ii trateaza bine. Jay a replicat: Da, aceasta e jumatate din cheia succesului.

Care e cealalta jumatate? Concedierea angajatilor tristi.

Si autorul continua prin a spune ca da, multi rad in acest punct. Insa el nu glumeste. De-a lungul timpului a constatat ca un manager nu ii poate multumi pe toti – asa ca… renunta sa mai incerce.

Un angajat trist influenteaza insa in sens negativ mediul de lucru.

Jay Goltz adauga si ca e dificil de construit o companie foarte buna cu oameni nepotriviti. Gasiti intreg articolul aici.

Happy face makes happy people – e un lucru stiut. La fel e cunoscut faptul ca nimanui nu ii place sa auda constant problemele celuilalt – sa fim seriosi: nu-i asa ca ne deranjeaza cei ce se plang constant? Nu-i asa ca sunt demoralizanti si ne deprima – fie ca sunt prieteni, subalterni, colegi, sefi, parinti, copii, rude etc.?

Autorul articolului amintit aici spune ca intr-adevar ceea ce spune el vine din experienta (si a incercat si sa nu ii concedieze pe oamenii tristi insa lucrurile nu au mers bine). De asemenea recunoaste ca nu e un lucru pe care sa il marturisesti in gura mare – insa cumva da de inteles ca nu e singurul ce face asta.

Sunt sigura ca nu i-a zis cuiva te concediez pentru ca esti trist – ar fi discriminare, nu? S-au gasit motive – efecte ale modului de a se purta: probabil randament scazut, lipsa implicarii, rezultate sub asteptari si asa mai departe.

Ma intreb insa cati au curajul sa marturiseasca faptul ca si ei cauta oameni veseli? Nu spunem sus si tare – cand vorbim de comunicare interna – ca e de dorit ca la locul de munca sa existe o atmosfera placuta, fara incordare, destinsa, propice muncii? Si… nu cumva tristetea in exces cauzeaza? (Da, fiecare mai are zile mai putin bune dar…)

Voi ce parere aveti? Ati constatat ca acolo unde lucrati sa fi “disparut” in timp oamenii tristi? I-ati concedia pe cei tristi?

Share
51 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge