Videoclipul Romaniei pentru Eurovision 2010 – Paula Seling si Ovi – Playing With Fire

Astazi s-a anuntat lansarea oficiala a videoclipului Romaniei pentru Eurovision 2010 – Paula Seling si Ovi – Playing With Fire. Din comunicatul oficial – publicat aici – aflam ca “La realizarea videoclipului s-au folosit efecte speciale de ultima generatie, in premiera pentru Romania. Este vorba de tehnologia “motion capture” adica costume speciale cu senzori, similare cu cele folosite la realizarea celebrului film Avatar.  Prin intermediul acestor costume speciale se transpun miscarile unui personaj real (om) pe un personaj 3D (generat tridimensional pe calculator), in cazul nostru robotii din videoclip. Pentru vizionarea acestui videoclip nu este nevoie de ochelari 3D. O alta tehnologie de ultima ora folosita la videoclipul piesei este stabilizarea giroscopica a camerei de filmare, utilizata in principal la filmari aeriene si aplicatii militare. Eduard Schneider este printre putinii detinatori din Romania a unui astfel de echipament, tehnologia fiind in faza de pionierat in Romania.

Filmarile au fost facute in Romania si Austria, la realizarea videoclipului fiind implicate aproximativ 60 de persoane. O mare parte dintre acestea au renuntat la sarbatorile de Paste pentru ca piesa Romaniei la Eurovision sa aiba cat mai repede un videoclip de o cat mai buna calitate.

Reactiile la numai o zi de la postarea videoclipului pe internet excelente. Pe YouTube au fost inregistrate peste 40.000 de vizionari numai in prima zi si marea majoritate a comentariilor sunt extrem de laudative si de apreciere.”

Ce parere aveti de acest videoclip?

Share
11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge