PRwave implineste astazi 5 ani de zile

Pe 18 aprilie 2005 lansam in Romania primul site in totalitate dedicat expertizei in imagine, comunicare si relatiilor publice: PRwave.

Iata-ma astazi sarbatorind cu emotie si bucurie in suflet 5 ani de PRwave. 5 ani de momente deosebite, de intalniri ale unor oameni minunati, de realizari, de experienta si acumulari.

5 ani speciali din viata mea – si cum pe 12 aprilie s-au implinit 5 ani de la lansarea agentiei de PR si consultanta in comunicare si imagine PRwave INTERNATIONAL – intelegeti cu siguranta de ce momentul e unul special pentru mine.

Nu a fost usor – dar a fost frumos. De ce nu a fost usor? Pentru ca eram cea tanara – si stiti cate prejudecati sunt legate de tineri care incep afaceri! – si fara pile. Da, nu aveam nici spate, nici oameni multi care sa scrie insa am avut un vis. Am crezut ca acest vis poate deveni realitate pentru ca am stiut ca acest site va fi util intrucat eu, pe vremea cand lucram in prima agentie de PR, am avut nevoie de un asemenea site. Atunci nu mi-am permis sa il lansez – insa iata trecusera cativa ani, terminasem facultatea – avem alte perspective si era momentul sa pun mana si sa fac ceva (pentru ca sa tot astept… nu era de dorit). Stiam ca acest site este necesar si util multora si ca atare l-am lansat, iar pentru aceasta trebuie sa ii multumesc si astazi bunului prieten care m-a ajutat enorm la inceput – de fapt fara de care siteul nu s-ar fi lansat cand s-a lansat – Daniel Secareanu. De altfel puteti citi aici comunicatul de lansare al PRwave.

Nu a fost usor si pentru ca la acel moment lumea nu prea intelegea cum e cu PRul si mai ales cu un site dedicat relatiilor publice, articolelor scrise de specialisti sau exemplelor de succes de la noi si de la altii. Am muncit mult la partea de educare a pietei, a celor ce au nevoie de PR.  De la un site mic ce avea un flash pe prima pagina prin care subliniam importanta imaginii, comunicarii si a relatiilor publice si a faptului ca acestea sunt un val carora nu li te poti impotrivi (PRwave a ramas de altfel fidel acestui slogan) am ajuns apoi la o prima varianta cu materialele de la rubricile Experts Opinion si Case studies in prim plan. Ulterior din ce in ce mai multe companii au inceput sa ne trimita stiri si ca atare acestea au devenit mai numeroase, dar nu am lasat nicio clipa deoparte articolele si studiile de caz. In timp am reusit sa adaugam noi rubrici – ajungand ca astazi sa avem de la prezentari de carti si pana la concursuri cu premii.

Am fost bucurosi cand am ajuns la 10 000 de materiale publicate pe site – de altfel puteti citi aceasta insemnare scrisa cu acest prilej. Am fost bucurosi de asemenea de fiecare data cand ni s-a solicitat sa sprijinim evenimente in calitate de parteneri media – si suntem mandri ca astazi putem spune ca ne-am implicat in sustinerea unor evenimente deosebite realizate de tineri minunati, in promovarea unor evenimente pentru afaceri si pentru timpul liber.

Un alt lucru pe care PRwave l-a adus in Romania a fost lansarea primului blog de relatii publice de la noi. Scris ani buni de Corina Gonteanu – un specialist cu o bogata experienta si un om de exceptie careia ii multumesc si astazi ca a ales sa scrie pe PRwave Blog. Intre timp Corina a mers pe un drum personal cu un blog in engleza – pe care vi-l recomand de asemenea cu caldura. PRwave Blog a continuat insa si exista si astazi datorita pasiunii si implicarii Alinei Popescu – un alt specialist in relatii publice cu clienti de la noi din tara dar si de peste hotare, cu o bogata experienta si cu idei interesante de insemnari. Multumiri merg si catre ea si de asemenea o recomandare pentru voi toti, aceea de a-i citi si blogul in engleza.

Multumiri speciale adresez tuturor celor ce au ales sa se alature – indirect – PRwave: tuturor celor ce au raspuns pozitiv de fiecare data cand am propus o tema de articol, o noua rubrica (si aici multumiri speciale merg spre reprezentantii tuturor editurilor ce sprijina Books Wave), celor ce au venit cu sugestii si solicitari catre noi, celor ce ne-au oferit feedback si incurajari.

Desigur ca va multumesc si voua tuturor celor ce vizitati siteul si celelalte proiecte ale PRwave (PRwave Blog, acest blog, PRwave Directory, blogul de timp liber si hobby Flying, blogul de calatorii Travel – Moments in Time).

Permiteti-mi sa va invit la un pahar virtual de sampanie inchinat cu ocazia a 5 ani de PRwave.

Pentru acest prilej – 5 ani de PRwave – am ales sa facem ceva special. O serie in care PRul sa va fie infatisat din alte unghiuri. Seria nu se incheie astazi – dar ii mai adaugam cateva elemente.

Primul element din serie este romanul foileton Inocentul – un roman politist scris de Oana Stoica-Mujea, roman pe care il puteti citi pe siteul PRwave, rubrica Books Wave unde e o subcategorie speciala creata: Inocentul. Aveti acolo primele patru capitole – urmand sa mai publicam si altele, unul pe saptamana – pana aflam cine a ucis PRul 🙂

Al doilea element pe care l-ati vazut chiar aici pe blog este un origami special creat de Bogdan Ionescu, un tanar de 12 ani, pentru PRwave. V-am spus mai multe despre acest origami si despre Bogdan aici.

Astazi va prezint doua tablouri create special pentru noi de cei de la Kdo.ro si asa cum spuneam, in perioada urmatoare va vom mai prezenta asemenea altfel de perspective asupra PRului 🙂

Ma uit acum la cat am scris si imi dau seama ca daca ar fi sa va vorbesc de PRwave de fapt as putea sa nu ma opresc. Au fost atat de multe povesti frumoase, de intalniri, de realizari, de momente speciale incat poate ca mai degraba o carte mi-ar putea oferi spatiul necesar pentru istorisiri 🙂

Nu pot sa nu va spun insa despre o melodie. Lansata in urma cu cativa ani, de cum am auzit-o prima oara mi-am dat seama ca ea se potriveste minunat cu aniversarea PRwave de 5 ani de zile.

Share
25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge