Adio Jean Constantin

Parca ieri a fost 22 aprilie 2010. In acea seara am mers la Sala Palatului unde a avut loc joi seara spectacolul Frumosu de la Marea Neagra – un maraton in fapt cu invitati multi cu ocazia aniversarii a 55 de ani de cariera a actorilor Draga Olteanu Matei si Jean Constantin.

Mi-am dorit mult sa ii vad pe acest actori – mai ales ca ii vedeam pentru prima oara live, chiar daca obisnuinesc sa merg la teatru. Cand am ajuns la mare am mers la teatrul din Constanta – dar teatrul de revista de acolo era inchis.

M-am bucurat ca am ajuns la acel spectacol aniversar – si iata ca astazi aflu ca a fost prima dar si ultima oara cand l-am vazut live pe Jean Constantin. Un alt mare actor roman ne-a parasit astazi. Odihneasca-se in pace!

Am amanat sa il aduc in atentie aici la rubrica Remember convinsa ca voi mai avea timp sa fac asta cat e in viata – asa cum am incercat si cu alti actori (si mi-a reusit). L-am amintit tangential intr-un post cu Tamara Buciuceanu Botez. Din pacate insa nu voi mai apuca sa il amintesc sau sa ii evoc spectacolele de la mare.  Si iata un nou indemn de a merge la teatru atat timp cat putem, atat timp cat avem marii actori in viata pentru a ne bucura de ei! Pentru mine Jean Constantin va ramane asociat cu Ismail din Toate panzele sus – si cu actorul plin de umor, plin de viata si spontan – actorul de teatru de revista!

Iata ca astazi va propun 3 momente vesele cu acest mare actor – dar intr-o zi trista. Adio Jean Constantin!

Jean Constantin Mama ei de viaţă

Carmen Stanescu & Jean Constantin – Cititorul de contor

Dem Radulescu si Jean Constantin – Numarul cu slibovitza

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge