Vrei sa ai bani? Plateste-te!

Vrei sa ai bani? Plateste-te!

V-a socat titlul, nu? Mentionez din capul locului ca va rog sa nu credeti ca ma gandesc la a va angaja pe voi si sa lucrati astfel. Nu. E vorba despre o alta idee pe care v-o supun atentiei si dezbaterii.

Am citit recent un articol – dar iata ca nu mai gasesc linkul sa vi-l dau, insa probabil ca daca veti cauta pe Internet o sa gasiti ideea infatisata pe un site de finante. In acel material era povestea unui domn care spunea ca de cand era tanar a inceput sa se plateasca astfel incat acum, la pensie sa aiba bani.

Hai sa vedem cum stau de fapt lucrurile in practica. Respectiva persoana spunea ca a fost invatatat ca daca vrea sa stranga bani si sa ii puna deoparte, trebuie sa se gandeasca la acea suma pe care doreste sa o economiseasca si apoi sa o considere ca pe o factura ce trebuie platita lunar. O abordare logica daca tinem cont ca intai de toate din bani iti selectezi cheltuielile si prevezi bani intai pentru ce e obligatoriu: facturile.

Luna de luna acea suma devine o factura care trebuie platita si inevitabil banii se aduna constant.

Si acum, logic vorbind, acea suma ar deveni un depozit nu? Care depozit are si el o dobanda. Depozitul se mareste in fiecare luna – atat din dobanda, cat si cu noile sume intrate in cont.

Si la un moment dat se ajunge ca acea suma sa fie una consistenta.

Exista pentru cei care urmeaza diverse cursuri de contabilitate chiar probleme prin care se urmareste stabilirea clara a sumei pe care ar trebui sa o economiseasca o persoana intr-o anumita perioada pentru ca ulterior sa aiba parte de o suma fixa pe luna.

Asadar: vrei sa ai bani? Plateste-te!

Suna usor de spus, dar evident ca nu e asa de usor de pus in practica.

In primul rand ai nevoie sa nu ai salariul minim, sa nu fii la limita traiului.

Apoi trebuie sa fii foarte atent la cum iti gestionezi banii. Nu trebuie sa cheltui in fiecare luna toti banii pe care ii faci. In mod normal trebuie sa iti mai ramana o suma. Iar pe aceasta o poti economisi.

Trebuie apoi sa fii consecvent. Daca nu tratezi cu foarte mare seriozitate aceasta metoda de a economisi, daca atunci cand vei fi strans niste bani te apuci sa ii folosesti pentru cine stie ce moft… e clar ca nu iti vei atinge scopul.

Tu ce zici de aceasta metoda? Te-ai plati singur pentru a te baza pe o suma cand vei fi la pensie?

Share
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge