Si Worldcup 2010 (Campionatul Mondial de Fotbal 2010) a fost castigat de Spania

Am urmarit in aceasta seara (n-am apucat in intregime, dar am vazut buna parte) finala WorldCup 2010 din Africa de Sud.

Finala a adus in fata doua echipe – Olanda si Spania – oricare ar fi castigat ar fi fost premiera pentru tarile respective.

Probabil ca pana aici deja va mirati ca ma uit la fotbal. Sunt anumite meciuri si evenimente dedicate sportului cu mingea rotunda care nu pot fi ratate, printre care si o finala de campionat mondial de fotbal.

Olanda si Spania au terminat 0-0 cele 90 de minute. Asadar suspans prelungit.In final, in prelungiri Olanda ramane cu un om in minus, iar Spania castiga dintr-o pozitie contestata de olandezi.

Acum probabil ca va intrebati de ce scriu despre o finala la care cine a vrut s-a uitat si i-a vazut deznodamantul. Pentru ca din punct de vedere al imaginii se constata un element inedit in parerile tuturor celor care ma inconjoara.

Toti sunt de parere ca o echipa care a jucat foarte bine la acest campionat mondial a uitat parca 90% din fotbalul pe care il stie intr-un anumit meci. Parerea e ca acest lucru a fost realizat din motive geopolitice, financiare, ca sunt implicatii politice si nu numai.

Si de aici aud tot felul de intrebari asa ca vin sa intreb: se fac jocuri de culise la un asemenea nivel, spre finalul unui campionat mondial de fotbal?

Pana va ganditi la un raspuns sa mai ascultam imnul acestui campionat: Shakira – Waka Waka

Share
60 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge