Unii oameni n-ar trebui sa zambeasca in poze

In afaceri (si pentru PR) pozele sunt importante. Ai nevoie de imagini ale directorului sau altor personalitati pe care sa le oferi jurnalistilor, ai nevoie de imagini bune de la evenimente, de imagini foarte bune ale produselor promovate si asa mai departe.

Uneori faci evenimente pentru a lansa un produs sau un serviciu, pentru a anunta anumite informatii relevante pentru media ori pentru a inaugura ceva (un nou sediu de exemplu). In asemenea momente se fac deseori poze de final cu toti oamenii importanti in acelasi cadru (deseori cu un fundal personalizat).

Se recomanda de obicei ca in asemenea momente sa nu se pastreze chiar o atitudine severa, prea sobra, ci sa se treaca in zona “casual”, sa existe o destindere a persoanelor. Evident se recomanda in general ca oamenii sa zambeasca (e chiar o lista intreaga de motive pentru a justifica necesitatea zambetului in poza de grup).

Numai ca acum vin si intreb: daca discursurile si nu numai le-ai repetat acasa in oglinda, la zambet ai lucrat?

S-ar putea ca intrebarea sa socheze, insa exista motive intemeiate pentru a v-o adresa.

Sunt multe moduri in care se poate zambi – de la zambetul discret si pana la cel ironic, de la cel care dezveleste dintii si pana la cel cu toata figura sau cel care anunta un hohot de ras.

Dar nu toate zambetele sunt fermecatoare – si unele pot chiar pot sa strice poze. Iar cand e vorba de poze oficiale in care dumneavoastra sunteti personajul principal… ei bine atunci lucrurile nu sunt deloc roz.

Am vazut recent poze aparute in presa si chiar in niste machete achizitionate ca advertorial in care unele persoane zambeau, dar din pacate era mai bine daca ramaneau serioase. Puteti sa faceti un exercitiu si sa va uitati in presa pentru a vedea imagini de la evenimente si daca nu cumva in pozele oficiale unii n-ar trebui sa zambeasca – sau daca n-ar fi mai bine daca ar mai lucra la zambet. Trebuie sa aiba si un zambet cuceritor;) !

Share
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge