Masinile, infatisarea si surprizele, Top Gear si Gumpert Apollo sau despre aparente si esenta

Nu cred ca sunt multi cei care sa nu fi auzit de emisiunea Top Gear sau care sa nu fi vazut macar un episod al ei (fie cel realizat in Romania, fie altele). Showul este unul apreciat in intreaga lume, de femei si barbati deopotriva, de pasionati ai masinilor si de neaveniti de asemenea. Farmecul sta in scenariu, prezentatori si, ei bine trebuie sa vedeti emisiunea pentru a intelege.

Intr-un episod mai vechi a fost prezentata o masina nemteasca, una de viteza. Gumpert Apollo nu exceleaza, spune prezentatorul, nici la capitolul infatisare, nici la capitolul dotari. Prima impresie asadar.

Si totusi, la volan, cand e nevoie cu adevarat de ceva, exista cel putin un lucru care face ca aceasta masina sa fie una speciala.

Infatisare exterioara, prima impresie si apoi… esenta, nu?

Putem oare face o analogie cu alte aspecte ale vietii?

Oare o doamna ingrijita la exterior – dar care la un moment dat deschide gura – nu poate soca (in sens invers fata de masina)?

Sau daca ne uitam la concursurile de talente nu suntem socati deseori cum sub o infatisare nu intotdeauna atractiva se ascund oameni de exceptie?

Si in viata de zi cu zi, oare nu cumva uneori persoana care iese cel mai putin in evidenta la lucru nu e si cea mai e eficienta – doar ca nu se apuca sa se laude?

Evident lista poate continua – si chiar va invit sa adaugati exemple.

Desigur ca exista si exceptii – insa intrebarea de baraj a zilei de azi: de ce ne tot lasam inselati de aparente si de ce le luam ca punct de reper?

Si pentru ca am zis de emisiune, iata mai jos si momentul la care fac referire:

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge