Tre’ sa vina altii sa ne dea/faca?

Este foarte usor sa primesti. Este la fel de usor sa consideri ca ti se cuvine. Ca toate ti se cuvin.

La fel de adevarat e ca deseori aceste deprinderi mai putin bune sunt luate din familie si de mic copil.

De unde insa aceasta atitudine de a mi se da/mi se face fara ca eu sa ridic un deget?

N-o sa uit imaginile de acum cativa ani cu inundatii si cu ajutoarele sosite, cu jandarmi care ajutau la realizarea/refacerea unor diguri sau case si cum localnicii unei zone stateau si priveau, ba dadeau chiar indicatii dar NU au ridicat niciun deget pentru a face ceva care sa ii ajute chiar pe ei.

La fel se intampla des si in cazul prieteniilor. Prietenii sa vina sa ne ajute, sa ne scoata din bucluc. Rari sunt insa oamenii care se ajuta si singuri. Evident ca e de dorit sa fii ajutat de prieteni atunci cand se poate, dar de aici si pana la a te baza doar pe prieteni si a nu face nimic altceva in afara de a-i pune pe ei (mai direct sau mai pe ocolite) la treaba e un pas mare.

Situatia e intalnita si in zona afacerilor. Sunt multe probleme care apar – e suficienta o privire in interiorul unor companii si exemple veti intalni cu siguranta (din nou trebuie sa spun ca e clar ca exista si multe locuri unde oamenii inteleg cum merg lucrurile de fapt).

Ce s-ar intampla insa daca aceasta modalitate de a gandi s-ar schimba?

Probabil ca lucrurile ar merge mai bine. E limpede ca in loc de a astepta sa vina altii sa faca sau sa iti dea ai incepe sa pui mana sa faci. Atunci lucrurile incep cu siguranta sa se aseze si sa evolueze.

Inceputul e la tine. Nu la ceilalti!

Share
11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge