Cand toti is pe dos, nu cumva problema e la tine? sau despre cum daca ii spui cuiva doar versiunea ta s-ar putea sa iti dea dreptate dar sa nu fie chiar asa

Uf, ce titlu lung.

Si totusi 2 elemente legate si extrem de importante. Le iau in ordine inversa.

Daca spui cuiva ceva – relatezi o situatie – si oferi doar perspectiva ta aducand doar acele argumente care te avantajeaza, nu-i asa ca lumea iti va da dreptate? Daca si stii sa te prezinti ca o persoana buna si pe ceilalti despre care vorbesti ii prezinti intr-o lumina negativa evident ca da, lumea iti va da dreptate.

Am mai discutat aici despre obiectivitate si despre cat de greu e pentru multi sa isi pastreze aceas obiectivitate in cat mai multe situatii. Sa incerce sa priveasca lucrurile din cat mai multe perspective tocmai pentru a avea o imagine de ansamblu si a putea lua deciziile in cunostinta de cauza.

Nu poti deveni paranoic si suspicios. Ma rog, mai corect spus e ca poti deveni, sunt astfel de persoane, dar nu e ok sa fii asa. Nu e firesc sa stai sa pui sub semnul intrebarii fiecare cuvant pe care il spune cineva, sa interpretezi tot ce zice si sa presupui diverse. Nu poti  – sau iar mai corect spus nu e firesc – sa te gandesti doar la raul pe care ti-l vor ceilalti in ideea ca nimeni nu e cinstit in afara ta.

Cand toti is pe dos, nu cumva problema e la tine? Acum hai sa fim seriosi si sa recunoastem. Probleme apar si atat in afaceri cat si pe plan personal apar dezamagiri. Se intampla si putini sunt cei care n-au avut parte de niciuna dintre aceste tipuri de dezamagiri. Insa cum stau lucrurile cand pur si simplu toti sunt pe dos, toti inseala si vor raul? Nu cumva e ca-n faza cu Bula pe autostrada care vorbeste cu parintii la telefon si acestia ii spun ca la TV e dat unul care merge pe contrasens pe autostrada si el le zice ca nu e unul sunt o gramada??? Zic si eu acum…

Cat de mult doresc oamenii sa analizeze situatiile inclusiv cele din trecut si sa incerce sa inteleaga de ce s-au intamplat anumite lucruri si mai ales unde au gresit? Din pacate nu multi, de asta sunt sigura. Si-atunci normal – revenind si la primul punct din acest post – se ofera doar exemple care avantajeaza persoana in cauza, nu o situeaza in context si nu se spun lucruri care ar putea duce la construirea unei pareri obiective.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge