Am fost la Festivalul de Film Istoric Rasnov (6 – 15 august 2010)

Stiam de Festivalul de Film Istoric Rasnov din stirile publicate pe PRwave. Nu stiam insa daca voi ajunge acolo programul fiind oarecum incarcat iar eu fiind intre sesiuni de consiliere ale clientilor in Bucuresti si in Ramnicu Valcea, stabilirea directiilor viitoare a doua noi si interesante proiecte despre care abia astept sa va pot oferi informatii, plus multe alte maruntisuri personale.

Si totusi cand am auzit ca pe langa festival de film istoric, targ de carte si autori prezenti va fi si un loc amenajat pentru Airsoft iar intrarea se poate face si cu cainii tinuti in lesa decizia a fost luata. O zi de pauza, de plecare din zapuseala Bucurestiului spre o zona de munte suna minunat.

Asa ca iata-ne trezindu-ne pe la ora 5 dimineata – la 6 am plecat. Drumul a fost foarte bun, liber, cu un mic stop si cateva mici intarzieri pentru ca se lucra pentru indepartarea aluviunilor de pe carosabil (insa seara la revenire nu mai era absolut nicio pietricica pe drum).

La 9 si ceva eram deja la Rasnov in drum spre cetate.

Stiam ca proiectiile de film au loc ziua in cadrul cinematografului din oras, doar filmul serii este proiectat pe un ecran mare in cadrul cetatii Rasnov. Tot aici (in cetate) stiam ca e amenajat acel teren pentru Airsoft, sunt standurile editurilor expozante (Tritonic, Rao, Editura Militara, Jurnalul National si TVR Media, Crime Scene si publicatiile Flacara) – standuri care sunt de fapt niste corturi militare. Acest design si concept special se datoreaza faptului ca editia din acest an a FFIR gazduieste productii care evoca cei 65 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Festivalul sarbatoreste de asemenea si cei 135 de ani de la nasterea Reginei Maria si marcheaza implinirea a 100 de ani de diplomatie romano-luxemburgheza.

Ne facuseram planuri de a pleca spre casa pe la ora 2 – si am plecat de acolo pe la ora 22… E clar asadar ca ne-a placut.

Recunosc sincer ca n-am ajuns sa vad niciun film (cel de noapte incepea pe al 23.30 si noi trebuia sa revenim acasa asa ca era cam tarziu din acest punct de vedere). Trebuie sa spun insa ca ne-a placut fiecare clipa pe care am petrecut-o in cetate, ca am cunoscut oameni interesanti si frumosi din toate punctele de vedere si ca am avut parte de voie buna si discutii interesante.

O pauza binevenita asadar, un festival ce continua si astazi si in fiecare zi pana duminica viitoare, pe 15 august.

Aveti aici programul atat al filmelor ce vor fi proiectate cat si al actiunilor conexe  festivalului.

Eu nu pot decat sa va urez drum bun si distractie placuta!

Later edit: a scris si Andrei despre cum a fost ieri – a povestit altele decat mine si a pus o sumedenie de poze aici.

Share
74 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge